ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Καταιγίδες στην Αττική

Άρχισε για τα… καλά, γύρω στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας 22/08, το κύμα κακοκαιρίας, που θα «χτυπήσει» αρκετές περιοχές της χώρας.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική και τα φαινόμενα είναι κατά τόπους έντονα ενώ βροντές ακούγονται στα βόρεια προάστια.

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα καταιγίδες άρχισαν να εκδηλώνονται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στην ορεινή Χαλκιδική, τοπικά στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει αυτή την ώρα το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εκδηλωθούν σταδιακά από τα δυτικά της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την Τρίτη 23/08 έως και την Παρασκευή 26/08 προβλέπεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και σε ώρες εκτός της κλασικής αστάθειας (μεσημέρι – απόγευμα) και θα επηρεάσουν όχι μόνο την ηπειρωτική αλλά και τη νησιωτική χώρα και κυρίως το Αιγαίο. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα δεχτούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η βόρεια Εύβοια, το βόρειο Αιγαίο και η Χαλκιδική κυρίως την Τετάρτη και την Πέμπτη.

hlektragr

Recent Posts

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

8 λεπτά ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

14 λεπτά ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

21 λεπτά ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

22 λεπτά ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

1 ώρα ago

Αναστάσιος Γκιολής: «Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κόμβος στην είσοδο Λουτρακίου»

Αυτοψία στο έργο «Βελτίωση-Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Νο1 Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι-Συμβολές Οδών), πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ…

1 ώρα ago