ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Μετατράπηκαν σε συλλήψεις δύο από τις 32 προσαγωγές

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν μέχρι στιγμής δύο από τις προσαγωγές που έγιναν σήμερα το πρωί από την πλατεία Εξαρχείων, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων για την κατασκευή του μετρό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, γύρω στις 08:30, πέταξαν ντομάτες, αυγά και καφέδες εναντίον του συνεργείου που εκτελεί τις εργασίες στην πλατεία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να γίνουν συνολικά 32 προσαγωγές από την αστυνομία.

Οι δύο που συνελήφθησαν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η εξέταση των υπολοίπων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία, παραμένουν έξω από τη ΓΑΔΑ περίπου 30 έτομα, που έχουν συγκεντρωθεί για συμπαράσταση στους συλληφθέντες και προσαχθέντες.

19 προσαγωγές στο Λόφο Στρέφη

Από την πλατεία στο Λόφο του Στρέφη μεταφέρθηκε χθες το κλίμα έντασης στην περιοχή των Εξαρχείων. Για δεύτερο 24ωρο, προγραμματισμένα έργα πραγματοποιήθηκαν με συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων λόγω αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής, που αυτή τη φορά εναντιώνονται στην ανάπλαση του Δήμου Αθηναίων. Στο στόχαστρο των διαδηλωτών βρέθηκε ακόμα και κλιμάκιο τοπογράφων, που δέχτηκαν λεκτική επίθεση, με την ΕΛ.ΑΣ. να προχωράει σε συνολικά 19 προσαγωγές. Με το κλίμα στην περιοχή να παραμένει τεταμένο, η Αστυνομία έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχεδιασμό για την αποφυγή επεισοδίων με φόντο τις εργασίες για τη δημιουργία του σταθμού μετρό.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα έχουν για τις επόμενες ημέρες 24ωρη παρουσία στα Εξάρχεια, άλλαξαν χθες το πρωί της… εργοτάξιο, για να περιφρουρήσουν τις εργασίες ανάπλασης στο Λόφο του Στρέφη. Κι εκεί όμως, όπως συνέβη την Τρίτη στην πλατεία Εξαρχείων, είχε δοθεί κάλεσμα για διαδήλωση από κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα τα αίματα γρήγορα να «ανάψουν».

Το συνεργείο τοπογράφων που βρέθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο σημείο δέχτηκε λεκτική επίθεση από το συγκεντρωμένο πλήθος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επεμβαίνουν, καθώς δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες μετρήσεις. Με την ένταση στο σημείο να μην αποκλιμακώνεται, οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά 19 προσαγωγές, με όλα τα άτομα να αφήνονται λίγο αργότερα ελεύθερα.

Περιπολίες

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί από την Τρίτη στα Εξάρχεια και οι νέες αντιδράσεις θέτουν σε πλήρη εφαρμογή τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. που προβλέπει την 24ωρη εγκατάσταση διμοιριών ΜΑΤ περιμετρικά της πλατείας, για την περιφρούρηση των εργασιών του μετρό. Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθούν οι περιπολίες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και ΔΡΑΣΗ στα στενά των Εξαρχείων υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων, ενώ θα ενεργοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο της Ασφάλειας στην περιοχή. Εκτός από την ισχυρή αστυνομική παρουσία, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει από τον εργολάβο του έργου να τοποθετήσει μεταλλικό πλέγμα, ύψους πέντε μέτρων, γύρω από το χώρο του εργοταξίου, ο οποίος θα φυλάσσεται εσωτερικά με 24ωρη παρουσία ιδιωτικής ασφάλειας.

hlektragr

Recent Posts

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

1 λεπτό ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

42 λεπτά ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

52 λεπτά ago

Ρέντης: Στη φυλακή 12 κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απολογιών της δεύτερης ομάδας κατηγορουμένων που συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας για…

1 ώρα ago

ΟΠΕΚΑ: Την Μεγάλη Τρίτη πληρώνονται 18 επιδόματα

Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα πληρωθούν 19 επιδόματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής…

2 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

2 ώρες ago