ΕΛΛΑΔΑ

Χαμόγελα στο Μαξίμου για τις αφίξεις ρεκόρ: «Στήριξη της κοινωνίας με τα έσοδα από τον τουρισμό»

Χαμόγελα φέρνει στο Μέγαρο Μαξίμου η πορεία του τουρισμού στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Οι αφίξεις τουριστών καταγράφουν ρεκόρ όλων των εποχών, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη, και δημιουργούν προσδοκίες ότι τα έσοδα θα αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια εν όψει του δύσκολου χειμώνα που προμηνύει η ενεργειακή κρίση.

Οπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τα έσοδα από τον τουρισμό δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να στηρίξει περισσότερο την κοινωνία που χειμάζεται από την ενεργειακή και από τις υπόλοιπες κρίσεις και να αποτελέσουν πολύτιμες εφεδρείες εν όψει του χειμώνα που έρχεται. Παράλληλα, τα έσοδα από τον τουρισμό περνούν άμεσα στην καθημερινή οικονομία και ενισχύουν απευθείας το εισόδημα των πολιτών.

«Καθώς διανύουμε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι η τουριστική κίνηση στη χώρα μας καταγράφει ισχυρή δυναμική, καθώς οι τουριστικές ροές ξεπερνούν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις. Οι αφίξεις εξωτερικού στα αεροδρόμια της χώρας ανήλθαν τον Ιούνιο σε 3.481.000, καταγράφοντας μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, που ήταν περίπου 1.190.000, ενώ είναι οριακά αυξημένες και σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, όταν είχαμε περίπου 3.470.000 αφίξεις. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθημερινά επισκέπτονται την Ακρόπολη πάνω από 15.000 τουρίστες, ενώ αυτή την εβδομάδα εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Γιώργος Παπανδρέου: Δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Σε υψηλά επίπεδα κινείται ο τουρισμός και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, καθώς η αντικατάσταση των Ρώσων και Ουκρανών ταξιδιωτών από επισκέπτες βαλκανικών χωρών μπόρεσε να ισοσκελίσει τις απώλειες. Μεγάλη αύξηση αφίξεων -που φτάνει το 280%- παρατηρείται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς συμμετέχει στο κομμάτι αυτό και η κρουαζιέρα, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και η προσέλκυση, τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, Βορειοευρωπαίων συνταξιούχων.

Σχετικά με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για τα εγκλήματα κατά των γυναικών, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Για την κυβέρνηση ήταν υψηλή προτεραιότητα, από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας, ο τομέας των δικαιωμάτων και της ισότητας, έτσι ώστε να ξεριζώσουμε τα φαινόμενα της έμφυλης βίας και τα τραγικά περιστατικά που αυτή προκαλεί. Εχουν γίνει τεράστια βήματα προς την κατεύθυνση αυτή σε πολλούς τομείς. Ανάμεσα στα άλλα: Υπάρχει οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας στην κατεύθυνση να αντιμετωπίζει αυτού του είδους τα θέματα ενδοοικογενειακής έμφυλης βίας, κακοποίησης γυναικών, γυναικοκτονιών. Ενδεικτικά, έχει σχεδιαστεί και λειτουργεί επιτελικό τμήμα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπάρχει μια γραμμή, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, το 15900, για να καταγγέλλονται αυτά τα περιστατικά και να δίνονται άμεσες συμβουλές και πρώτες οδηγίες αντιμετώπισης. Υπάρχουν 19 ξενώνες σε όλη τη χώρα, όπου φιλοξενούνται κακοποιημένες γυναίκες που έχουν βρει εκεί καταφύγιο και τους παρέχεται συνδρομή και υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας να κάνουμε και για την αποτροπή των φαινομένων αυτών. Να θυμίσω ότι, παράλληλα, η κυβέρνησή μας νομοθέτησε την πιο αυστηρή ποινή που μπορεί να υπάρξει για τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ποινή που είναι η ισόβια κάθειρξη».

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

16 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

17 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

17 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

18 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

18 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

18 ώρες ago