ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Κρήτη: Τη σκότωσε γιατί του ζήτησε διαζύγιο

«Μου ζήτησε να χωρίσουμε, θόλωσα και τη σκότωσα…». Με αυτά τα κυνικά λόγια, ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της νέας γυναικοκτονίας που σημειώθηκε στο Ανω Μαλάκι Ρεθύμνου περιέγραψε στους αστυνομικούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποτρόπαιη πράξη του.

Ενας από τους συχνούς καβγάδες που είχε με την 56χρονη σύζυγό του πήρε μοιραία τροπή, με τον 60χρονο άνδρα να καταφέρνει αλλεπάλληλα θανάσιμα χτυπήματα στην άτυχη γυναίκα με ένα μαχαίρι. Τραγική ειρωνεία: Λίγες ημέρες πριν, το ζευγάρι είχε παντρέψει το ένα από τα 4 παιδιά του.

«Ο πατέρας μου σκότωσε τη μάνα μου», είπε στους αστυνομικούς σε κατάσταση σοκ το πρωί της Κυριακής ο 31χρονος γιος του ζευγαριού, ζητώντας τους να πάνε στο σπίτι των γονιών του. Λίγη ώρα πριν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας είχε δεχτεί κλήση από τον πατέρα του, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε την πράξη του. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο «πάγωσαν» από την εικόνα που αντίκρισαν. Η 56χρονη ήταν πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα της κουζίνας του σπιτιού μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο 60χρονος άνδρας της είχε εξαφανιστεί, λίγη ώρα αργότερα όμως παραδόθηκε στην Αστυνομία, ενώ υπέδειξε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το φονικό μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου ο 60χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, τον τελευταίο καιρό υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του με τη σύζυγό του, η οποία μάλιστα του είχε ζητήσει να χωρίσουν. Οι προστριβές είχαν γίνει καθημερινές και, όταν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Κυριακής η 56χρονη Γεωργία ζήτησε για ακόμα μία φορά από τον άνδρα της διαζύγιο, ξέσπασε και πάλι άγριος καβγάς. Την ώρα που το ζευγάρι βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού, ο 60χρονος, που είχε θολώσει, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατάφερε χτυπήματα στο λαιμό της άτυχης γυναίκας που κατέληξε αιμόφυρτη στο πάτωμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η άγρια δολοφονία έλαβε χώρα μερικά μόλις λεπτά αφού έφυγε από το σπίτι το ένα από τα παιδιά της οικογένειας.

Οι Αρχές αναμένεται να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα για τα δολοφονικά χτυπήματα μετά τη σημερινή διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Κρήτης, Σταμάτη Μπελιβάνη. Η 56χρονη γυναίκα διατηρούσε κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου και λίγες μέρες πριν γλεντούσε μαζί με τον σύζυγό της στο γάμο ενός εκ των παιδιών τους, χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγωδία που θα ακολουθούσε. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία γυναίκας από τα χέρια του συζύγου της στην Κρήτη μέσα σε 8 μήνες. Τον περασμένο Νοέμβριο η 48χρονη Νεκταρία βρήκε το θάνατο από τις μαχαιριές του εν διαστάσει συζύγου της έξω από τη δουλειά της, στον Περιστερά Ιεράπετρας. Συνολικά οι γυναικοκτονίες από την αρχή του 2022 έχουν φτάσει τις 6.

hlektragr

Recent Posts

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας το TSATOUMAS STREET LONG JUMP στην Καλαμάτα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Γ.Σ. ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 διοργανώνει στις 21 Μαΐου το…

8 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Ξεκινούν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού

Ο 𝝙ή𝝻𝝾ς 𝝟𝝾𝞀𝝸𝝼𝝷ί𝞈𝝼 πέτυχε την ένταξη και χρηματοδότησή του 𝞂𝝴 𝝿𝝾𝞂𝝾𝞂𝞃ό 𝟭𝟬𝟬% με το ποσό…

8 ώρες ago

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας η εκδήλωση ιστορικής αναδρομής με τίτλο: 1974-2024 πενήντα χρόνια από την εισβολή «Το Νεύμα του Αγαπήνορα»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ιστορικής αναδρομής μουσικοφιλολογικού αναλογίου με τίτλο:…

9 ώρες ago

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν -39- άτομα, προσήχθησαν -79- και έγινε έλεγχος σε -1.132- Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε -803-…

9 ώρες ago

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην πόλη της Καλαμάτας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εντάχθηκε στο πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2021-2027” η πράξη Κέντρου…

10 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -19- άτομα Κατασχέθηκαν, μεταξύ…

10 ώρες ago