ΕΛΛΑΔΑ

O ΣΥΡΙΖΑ «βαφτίζει» ελληνικούς τους… ευρωπαϊκούς «κοριούς»

Συστηματική επίθεση λάσπης και συκοφάντησης δέχεται η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση απόπειρας παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ και το ΠΑΣΟΚ κινείται σε «θολά νερά».

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τον ίδιο για το γεγονός ότι το κινητό του κ. Ανδρουλάκη δέχθηκε ηλεκτρονική επίθεση, είναι ευθεία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, είπε χθες ότι ο πρωθυπουργός «με δική του ευθύνη συντονίζει παρακολουθήσεις απέναντι σε δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους».

Η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να εμπλέξει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στο θέμα, είναι έμμεση και πλαγία. «Η Δικαιοσύνη καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων με ταχεία διερεύνηση των ευθυνών. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει κινήσεις διερεύνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μάντζος, κάνοντας λόγο για αμήχανη αντίδραση της κυβέρνησης.

Είναι σαφές ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙ.ΝΑΛ. προσπαθούν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως χώρα «ξέφραγο-αμπέλι» ή ως «δημοκρατία που δεν λειτουργεί» «όπου στην πρώτη περίπτωση ο καθένας παρακολουθεί όποιον θέλει και στη δεύτερη ο πρωθυπουργός δήθεν παρακολουθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους», όπως είπε και ο κ. Ηλιόπουλος.

Πλεύρης: Ο Τσίπρας έσπασε το παγκόσμιο πρωτόκολλο – Έχει κορυφωθεί το κύμα μολύνσεων, δεν υπάρχει λόγος για μέτρα

Και όμως, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. γνωρίζουν πολύ καλά και εγκαίρως ότι το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Και δεν xτύπησαν τα «καμπανάκια» στις Βρυξέλλες ή την Αθήνα τώρα, αλλά εδώ και καιρό. Γνωρίζουν γιατί συστήθηκε η επιτροπή που εξακρίβωσε την απόπειρα παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και πότε, γνωρίζουν επίσης καταγγελίες όπως αυτή του Επιτρόπου Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς, που, όπως έγραψαν οι Reuters, παρακολουθούσαν και εκείνου το κινητό του τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε που προσπάθησαν να παρακολουθήσουν και του κ. Ανδρουλάκη! Με έρευνα που ξεκίνησε το 2021 όταν η Apple ενημέρωσε τον κ. Ρέιντερς πως η συσκευή iPHONE που χρησιμοποιούσε είχε γίνει στόχος επίθεσης. Ειδοποίηση που ενεργοποίησε, τότε, τις υπηρεσίες ασφαλείας της Κομισιόν, οι οποίες εξέτασαν το κινητό του Βέλγου επιτρόπου αλλά και πολλών υπαλλήλων της Ε.Ε. Ο κ. Ρέιντερς έχει ειδοποιήσει με επιστολή του ότι η έρευνα αυτή είναι ακόμα σε εξέλιξη…

Ολα αυτά δεν τα γνώριζαν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ; Δεν τα είχε πει ο κ. Παπαδημούλης και οι άλλοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Τσίπρα. Δεν είχε ακούσει ο κ. Ανδρουλάκης την κ. Καϊλή να τα λέει;  Ή τα γνώριζαν, αλλά άλλες σκοπιμότητες τους οδήγησαν να εμφανίσουν το ζήτημα ως δήθεν ελληνικό;

Οπως και να έχει, με την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Μητσοτάκης χθες το πρωί -πριν καταθέσει την πρότασή του στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ- όλα αυτά μπορούν να ξεκαθαρίσουν. Τουλάχιστον, οι πολιτικές προθέσεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

6 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

6 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

7 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

14 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

15 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

17 ώρες ago