ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η ομολογία του μητροκτόνου – Τη σκότωσε στο ξύλο για λίγο νερό [βίντεο]

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, όπως επίσης στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα αλλά και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα, έφερε, σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 84χρονη που δολοφονήθηκε από τον 59χρονο γιο της, στο Ξηροχώρι Χαλκηδόνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, με ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από αλκοόλ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, οδηγείται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, το έγκλημα διαπράχθηκε το πρωί της Τρίτης (26/7/2022), στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 84χρονη με τον 59χρονο. Η ηλικιωμένη αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και προβλήματα όρασης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι προηγήθηκε του εγκλήματος. Αυτό που προκύπτει είναι ότι ο δράστης κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα με τα χέρια του και τη χρήση κάποιου αντικειμένου.

Την ηλικιωμένη γυναίκα εντόπισε νεκρή ο άλλος γιος της και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Ο 59χρονος προσήχθη το απόγευμα της ίδιας μέρας και εξεταζόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης ομολόγησε την πράξη του.
Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της φρίκης – Σοκάρει η ομολογία του

Όταν ο γιος της 84χρονης βρήκε τη μητέρα του νεκρή, ειδοποίησε την αστυνομία αμέσως. Από την πρώτη στιγμή, Νο1 ύποπτος θεωρήθηκε ο 59χρονος αδερφός του, ο οποίος ζούσε στο ίδιο σπίτι με το θύμα.

Ο 59χρονο προσήχθη και κατά την ανάκρισή του έπεσε σε αντιφάσεις για το τί είχε συμβεί πριν πεθάνει η μητέρα του. Τελικά, όμως, ομολόγησε πως εκείνος ήταν που τη σκότωσε και μάλιστα φέρεται να αποκάλυψε ότι ήθελε να τη θάψει, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες, ώστε να κρύψει το έγκλημα.

Ο 59χρονος ομολόγησε, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, ότι στις 03:00 τα ξημερώματα η ανήμπορη γυναίκα τον ξύπνησε και του ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Εκείνος, φέρεται να είπε, εκνευρίστηκε και τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα μπουκάλι, την πάτησε στο στέρνο με το πόδι του και της έσφιξε με τα χέρια του το λαιμό!

Και αφού την άφησε αναίσθητη, πήγε ξανά για ύπνο! Όταν ξύπνησε κατάλαβε ότι η μητέρα του ήταν νεκρή.

Σε βάρος του 59χρονου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και ενδοοικογενειακή βία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

3 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

3 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

3 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago