ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Χωρίς χειροπέδες στο δικαστήριο ο ηθοποιός – Τι κατέθεσε μάρτυρας

Χωρίς χειροπέδες και συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του μπήκε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Πέτρος Φιλιππιδης.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, ο κατηγορούμενος ηθοποιός προσήλθε στα δικαστήρια, καθώς συνεχίζεται η δίκη του.

Δες μέσα σε 1′ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Στο βήμα κατέθεσε φίλος της πρώτης γυναίκας που τον καταγγέλλει για βιασμό, ο οποίος κατέθεσε ότι στις εξετάσεις της σχολής ο Φιλιππίδης της είχε τηλεφωνήσει για να την συγχαρεί προτείνοντάς της να συναντηθούν. Όπως αργότερα του εκμυστηρεύτηκε η μηνυτήρια:

«Στη συνάντηση ήταν μόνοι στα γραφεία. Εκείνος είχε ερωτική διάθεση. Εκείνη θέλησε να φύγει από το χώρο. Ο Φιλιππιδης την εμπόδισε, την έσπρωξε σε ένα τραπέζι και προέβη σε πράξη που συνιστά βιασμό. Η κοπέλα είχε σοκαριστεί από τη βιαιότητα. Προσπάθησε να αντιδράσει και ο κατηγορούμενος θύμωσε και την άφησε»

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Φιλιππίδης εξακολουθούσε να την καλεί στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο κατηγορούμενος εξακολουθούσε να την παίρνει τηλέφωνο «η κοπέλα δεν ήθελε να έρθει σε ρήξη με έναν τόσο εδραιωμένο άνθρωπο στον χώρο γιατί δεν ήξερε τι συνέπειες θα είχε όλο αυτό. Όταν τον Σεπτέμβριο δέχτηκε τηλεφώνημα από τη βοηθό του Αλίνα Κωτσοβούλου για τη δουν για ένα ρόλο, της είπα να πάει και να αγνοήσει αυτό που είχε γινει. Αλλά και στη δεύτερη συνάντηση, έγιναν τα ίδια. Αποφάσισε να φύγει και να μη διεκδικήσει τον ρόλο. Όταν της τηλεφώνησε του είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμπεριφορά του. Τότε εκείνος εξαγριώθηκε και της είπε ότι θα φροντίσει να μη δει ξανά θέατρο ούτε από το απέναντι πεζοδρόμιο».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δέχτηκε να πάει και δεύτερη φορά στον κατηγορούμενο; Σας ρωτώ γιατί οι άλλες καταγγέλλουσες είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα συνεργαζόντουσαν μαζί του ξανά.

Ο Φιλιππιδης ήταν ένας άνθρωπος που θα τον συναντούσε πολλές φορές μπροστά της. Η νοοτροπία που υπήρχε ήταν ότι στο θέατρο ματώνουμε, κάνουμε οποιαδήποτε θυσία, ανεξάρτητα από τι μας συμβαίνει ψυχικά ή σωματικά. Πίστευε πως δεν θα συμβεί ξανά.
hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ημέρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

3 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

3 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

3 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

3 ημέρες ago