Categories: ΕΛΛΑΔΑΝΕΑ

Φωτιά στη Δαδιά: Νοτιοδυτικά το κύριο μέτωπο – Μάχη να μπει αντιπυρικός φραγμός στην εξάπλωση της πύρινης λαίλαπας

Νοτιοδυτικά, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, κινείται με αργή ταχύτητα και έρπουσα η πυρκαγιά καθιστώντας τη συγκεκριμένη περιοχή του δάσους το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη να παραμένει στη Δαδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων με την κατάσβεση φορέων.

Σύμφωνα με τις δασικές υπηρεσίες με το πρώτο φως της ημέρας τα μηχανήματα έργου συνεχίζουν την περαιτέρω διάνοιξη της αντιπυρικής ζώνης η οποία θα δώσει στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τη δυνατότητα ανάπτυξής τους στην περιοχή ώστε να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Αναφορικά με την εικόνα που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή τους Εθνικού Πάρκου, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που παραμένουν ισχυρές, επιχειρούν κατά θέσεις σε όλη την έκταση του πάρκου όπου προσβάλλουν την πυρκαγιά χαμηλά προς αποφυγή νέων αναζωπυρώσεων, ενώ από αέρος επιχειρούν σήμερα τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα.

 

Στη Λέσβο, έκανε αναζωπύρωση νοτιοδυτικά, η οποία αντιμετωπίζεται με τις επίγειες. Στο σημείο επιχειρούν 3 Τρακτορες, ένα Μι8 και ένα PZL.

Εν τω μεταξύ ήδη έχει μεταβεί στην περιοχή των χωριών που επλήγησαν από τη φωτιά ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος.

Στη 1 το μεσημέρι θα πάρει μέρος σε σύσκεψη με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο κτήριο της Περιφέρειας και στις 2.30 το μεσημέρι σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα stonisi.gr ο κ. Τριαντόπουλος θα ανακοινώσει οριζόντια μέτρα άμεσης βοήθειας προς όλους τους πληγέντες ιδιώτες και επαγγελματίες, από την πυρκαγιά στη Λέσβο κατά τα πρότυπα των αποζημιώσεων που δόθηκαν στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Πεντέλη. Αυτό σημαίνει ότι πριν από την πλήρη καταγραφή των ζημιών, θα δοθούν αποζημιώσεις σε ένα πλαίσιο άμεσων μέτρων ανακούφισης των πυροπαθών.

Στα Γρεβενά η φωτιά δεν φαίνεται, αλλά είναι έρπουσα και βγάζει καπνό. Επιχειρούν να προσεγγίσουν από μονοπάτι τα πεζοπόρα και ξεκινούν τα ελικόπτερα.

Στα Κρέστενα Ηλίας δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

 

 

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

1 λεπτό ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

1 ώρα ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

1 ώρα ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

2 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

2 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

3 ώρες ago