ΕΛΛΑΔΑ

Ικαρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 18χρονο Μιχάλη

Ικαρία: Συνεχίζονται και σήμερα Δευτέρα (25/7) οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος και του ειδικού Κλιμακίου της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στην Ικαρία για τον εντοπισμό του 18χρονου Μιχάλη που αγνοείται από τις 20 του μήνα.

Οι επίσημες έρευνες ολοκληρώνονταν το πρωινό του Σαββάτου, όμως με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, τρεις μέρες μετά την επίσημη λήξη, με την ελπίδα όλων να εντοπιστεί ο νεαρός.Το νησί της Ικαρίας είναι ολόκληρό στο πόδι, με ομάδες εθελοντών, επαγγελματιών δυτών, σέρφερ, φίλων του Μιχάλη, κατοίκων να ψάχνουν στις απόκρημνες ακτές και τα βράχια σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Δυστυχώς, τα μελτέμια του Αιγαίου στην Ικαρία έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες, με τους ανέμους ειδικά στο βόρειο τμήμα του νησιού να μην έχουν κοπάσει ούτε μία μέρα ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες τόσο μέσα στη θάλασσα όσο και στις ακτές. Οι δύτες του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι τα ρεύματα στην περιοχή είναι πολύ ισχυρά και η θάλασσα όλες αυτές τις μέρες είναι θολή.

Μέχρι και χθες το βράδυ τα αποτελέσματα των ερευνών, δυστυχώς, ήταν ακόμα αρνητικά. Στην ευρύτερη περιοχή Ευδήλου-Κυπαρίσσι-Φλες-Κεραμέ-Νέγια επιχειρούν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, εναέρια μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας, δύτες, διασώστες και αυτοδύτες, Βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού, ιδιώτες χειριστές drones, ιδιώτες κάτοχοι πλωτών μέσων, απλοί κάτοικοι με ό,τι μέσο διαθέτουν, όλοι βρίσκονται επί ποδός για ακόμα μία μέρα αναζητώντας το άτυχο παλικάρι που αγνοείται από το απόγευμα της Τετάρτης. Τα ίχνη του Μιχάλη χάνονται σε μία παραλία που χαρακτηρίζεται ως ένα δύσκολο σημείο με μεγάλους κυματισμούς, σύμφωνα με τους κατοίκους. Ο Μιχάλης περιγράφεται ως ήρωας, αφού αψήφησε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, κατάφερε και μπήκε στη θάλασσα και έσωσε τον 19χρονο φίλο του που κινδύνευε. Ο φίλος του τελικά σώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Κηρύκου.

Ομάδες κατοίκων έχουν ήδη συγκεντρώσει χρήματα και οργανώνονται ώστε με την επίσημη λήξη των ερευνών από το Λιμενικό Σώμα να συνεχίζουν οι ίδιοι με δικά τους μέσα τις έρευνες.

25/07/2022
|
Εντοπισμός πυρκαγιών με… αλγόριθμο – Θερμικές κάμερες και αισθητήρες στα δάση

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι Βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού θα παραμείνουν και αύριο, όπου θα ερευνήσουν πιο στοχευμένα στην περιοχή Κυπαρίσσι-Νέγια.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

2 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

4 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

5 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

6 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

6 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

6 ώρες ago