ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – «Άγιος Ανδρέας»: Στο Πειθαρχικό δύο νοσηλεύτριες για τον νεκρό 49χρονο

Συνεχίζονται οι καρατομήσεις του υπουργείου Υγείας στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, καθώς σήμερα αναμένεται το Πειθαρχικό για τις δύο νοσηλεύτριες για τον θάνατο του 49χρονου άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη ο 49χρονος έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με δυνατούς πόνους στην πλάτη και δυσφορία. Ο ίδιος την προηγούμενη ημέρα είχε διαγνωστεί με ψύξη μετά από επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό.Το νοσοκομείο στην Πάτρα δεν εφημέρευε και η νοσοκόμα που τον είδε τον παρέπεμψε σε άλλη νοσοκόμα, η οποία δεν κάλεσε γιατρό να έρθει να τον εξετάσει και του είπε να πάει καλύτερα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο 49χρονος τηλεφώνησε στον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όμως λίγα λεπτά προτού φτάσουν ο άντρας έσβησε στα χέρια του αδερφού του από ανακοπή καρδιάς.

Ο ίδιο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζήτησε μέσα σε ένα 24ωρο να έχει στα χέρια του το πόρισμα, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, υπέβαλλε την παραίτησή του.

«Υπήρχαν 20 γιατροί, όχι 70»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας». Ο κος Στελλάτος τόνισε πως το κλίμα στο νοσοκομείο είναι βαρύ και ανέφερε ότι πριν από αυτό το περιστατικό, στην ίδια βάρδια προσήλθε άτομο με πόνο στο στήθος στην ίδια νοσηλεύτρια, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γαιτρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι: 𝚱ολυμβητικοί 𝚨γώνες «𝟑𝛐 𝚱ύπελλο 𝚰ωάννης 𝚲αζαρίδης»

Ο Α.Ο Ποσειδών Λουτρακίου, διοργανώνει για τρίτη χρονιά τους αγώνες Προαγωνιστικών και ΜΙΝΙ Κατηγοριών με…

6 ώρες ago

Κηφισιά: Πόρτα σχολείου καταπλάκωσε μαθητές – Στο νοσοκομείο μαθητής

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σtτ σχολείο της Κηφισιάς, όταν, κατά την διάρκεια των εργασιών, πόρτα καταπλάκωσε…

6 ώρες ago

Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης: Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 21 Μαΐου

Ο Μέγας Κωνσταντίνος Γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο…

9 ώρες ago

Συνάντηση όλων των Επαγγελματιών Ξενοδόχων και Επισιτιστών του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κος Κανάκης Μιχάλης, προσκαλεί όλους τους Επαγγελματίες Ξενοδόχους και Επισιτιστές που…

9 ώρες ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

9 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

10 ώρες ago