ΕΛΛΑΔΑ

31χρονος delivery βίασε την πρώην σύντροφό του με όπλο «ροζ» βίντεο

Δεν ήξερε το «όχι». Βίασε την πρώην σύντροφό του με την απειλή δημοσίευσης προσωπικών τους βίντεο και φωτογραφιών. Εφτιαξε ψεύτικο προφίλ με τα στοιχεία «l… 90» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να την προσελκύσει στο εκβιαστικό ραντεβού.

Με έκπληξη η 29χρονη γυναίκα είδε μπροστά της τον 31χρονο πρώην σύντροφό της. «Αν κάτσεις να ερωτοτροπήσουμε θα σβήσω μπροστά σου τα βίντεο και τις φωτογραφίες, αλλιώς θα τα δημοσιεύσω όλα στα social media» είπε ο 31χρονος οδηγός delivery και κινήθηκε απειλητικά και πιεστικά εναντίον της. Ο δράστης βίασε την άτυχη γυναίκα και στη συνέχεια τήρησε προσωρινά την… υπόσχεση διαγραφής του προσωπικού υλικού.Ο 31χρονος όμως επανήλθε απειλώντας με το ίδιο και επιπλέον υλικό προσωπικών τους στιγμών που είχε καταγράψει κατά το βιασμό, επιζητώντας και πάλι εκβιαστικά να συναντηθούν ερωτικά. Αυτή τη φορά, της «υποσχέθηκε» ότι θα έσβηνε οριστικά το «ροζ» υλικό. Η 29χρονη, διαπιστώνοντας ότι ο εφιάλτης της δεν θα είχε τέλος, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και την περασμένη Κυριακή, όταν εκείνος έφθασε στο σημείο συνάντησης, «συνευρέθηκε» με τους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες.

Μάλιστα, όπως αποδείχτηκε, κατά τη διάρκεια της έρευνας ο 31χρονος, με το ίδιο ψεύτικο προφίλ είχε επιχειρήσει να κάνει το ίδιο και με μια 28χρονη, η οποία επίσης απευθύνθηκε στην Αστυνομία. Υπέβαλε μήνυση σε βάρος του διαχειριστή του συγκεκριμένου προφίλ καθώς, όπως υποστήριξε, το προηγούμενο βράδυ την απειλούσε πως αν δεν του στείλει ερωτικά μηνύματα, θα δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες με προσωπικές της στιγμές. Η γυναίκα δεν του είχε στείλει κάποιο βίντεο, όμως όπως είπε στις Αρχές ο άνδρας προσπάθησε να την εκβιάσει, απειλώντας ότι θα δημοσιοποιήσει βίντεο και φωτογραφίες που δεν είχε στην κατοχή του. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευή κινητού τηλεφώνου και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι υπολογιστή, όπου βρέθηκε πλήθος αρχείων οπτικοακουστικού υλικού, στο οποίο απεικονίζονταν διάφορες γυναίκες σε προσωπικές τους στιγμές, μεταξύ των οποίων και φωτογραφία της 29χρονης.

Για τη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και αλληλογραφία με την αρμόδια εταιρία διαχείρισης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εταιρίες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου. Από την αξιοποίηση του υλικού που συλλέχθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, διακριβώθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού, στη διαχείριση του επίμαχου προφίλ, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συνδέσεις Διαδικτύου της οικίας και του χώρου εργασίας του.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

23 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

1 ημέρα ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

1 ημέρα ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

1 ημέρα ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

1 ημέρα ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

1 ημέρα ago