ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 28χρονο αγνοούμενο – Είναι άπειρος κολυμβητής

Από αέρος, θαλάσσης και ξηράς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν, κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι στην Χαλκιδική.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην περιοχή πνέουν σήμερα άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Οι δύο φίλοι του αγνοούμενου κατάφεραν και σώθηκαν, και είναι καλά στην υγεία τους. Πρώτος σώθηκε ο 25χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από σέρφερ λίγη ώρα αφότου παρασύρθηκε. Το μεσημέρι της Κυριακής κι έπειτα από 19 ώρες αναζητήσεων και αγωνίας, βρέθηκε κι ο 30χρονος.

Εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο. Ο ίδιος φέρεται να πάλευε όλες αυτές τις ώρες με τα κύματα, ενώ σωτήρια φαίνεται να ήταν μία δερμάτινη μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Χαλκιδική: Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο 28χρονος που αγνοείται μέχρι στιγμής δεν γνώριζε καλά κολύμπι και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ώρα που βρίσκεται στο νερό. Όμως, η εύρεση του 30χρονου το μεσημέρι της Κυριακής, αναζωπύρωσέ τις ελπίδες της κοινότητας και των στελεχών του Λιμενικού, όταν εντοπίστηκε 15 μίλια ανοιχτά προς την Κατερίνη, από ελικόπτερο.

«Ο 30χρονος έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας εμφανώς αφυδατωμένος, ωστόσο η πολύ καλή φυσική του κατάσταση και το γεγονός πως ήταν δεινός κολυμβητής του έσωσαν τη ζωή. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μπάλα που βρήκε, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση, δηλαδή δεν κούραζε καθόλου τον εαυτό του και άφηνε τα θαλάσσια ρέματα να τον «παίρνουν» μαζί τους… ήταν αρκετά ψύχραιμος» αναφέρει στο GRTimes.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Χαλκιδική: Αυτή είναι η μπάλα που κρατούσε ο 30χρονος και του έσωσε τη ζωή

Επιπλέον, η δήμαρχος δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες με τον πατέρα του 30χρονου, τον Επίτιμο Πρόξενο της Βόρειας Μακεδονίας και την μπάλα, που ήταν η σανίδα «σωτηρίας» του.

Τέλος, σύμφωνα με τα όσα επισήμανε στο GRTimes.gr η κ. Χαλκιά οι τρεις νέοι άντρες γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν επικίνδυνο για κολύμπι, αλλά ήθελαν πολύ να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη παραλία και να βουτήξουν στη θάλασσα.

Χαλκιδική: «Εγιναν όλα γρήγορα, ήταν σαν ταινία θρίλερ»

Την ώρα που η αγωνία εντείνεται για την ανεύρεση του τρίτου αγνοούμενου στη Χαλκιδική, συγκλονίζει η περιγραφή του πρώτου από την παρέα των τριών ανδρών, που διασώθηκε το Σάββατο. Ο νεαρός μίλησε για το τι ακριβώς έγινε το απόγευμα του Σαββάτου και πως ξαφνικά ο ίδιος και οι φίλοι του βρέθηκαν να παλεύουν με τα κύματα.

«Δεν ξέραμε ότι τα κύματα θα ήταν τόσο δυνατά και ψηλά. Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν το καταλάβαμε στην αρχή! Ήταν πολύ τρομακτικά, σαν μία σκηνή από ταινία θρίλερ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο 25χρονος που είχε την τύχη να βρεθεί πολύ γρήγορα και να διασωθεί από τους άνδρες του Λιμενικού. Μάλιστα ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία, ευχαρίστησε, το Λιμενικό «που μας έσωσε, αλλά και όλους τους ειδικούς που φρόντισαν να σιγουρευτούν πως είμαστε καλά στην υγεία μας».

Παράλληλα ο ίδιος «ζήτησε» από τους αρμόδιους, «να βάλουν μία πινακίδα που να προειδοποιεί τον κόσμο για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα ρεύματα και τα κύματα για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε».

hlektragr

Recent Posts

Μια σπάνια ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται στη Γη

Μια ηλιακή καταιγίδα σπάνιας έντασης κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα…

7 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Πάλης στο Λουτράκι – Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης & ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

7 ώρες ago

Λουτράκι: U15 European Wrestling & Grappling Championship

Το Grappling είναι ένα στυλ πάλης που συνδυάζει την τεχνική που προέρχεται από διάφορα αθλήματα…

7 ώρες ago

Εκδήλωση στην Κόρινθο για την έμφυλη βία την Κυριακή 12 Μαΐου

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

8 ώρες ago

Έργα προστασίας από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου

Έργα προστασίας  από φαινόμενα διάβρωσης στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, τα οποία, σύμφωνα με τη…

9 ώρες ago

Κόρινθος: Παρουσίαση βιβλίου του Απ. Παπαφωτίου

«Το Territorio της Κορίνθου και η Βενετική Υδατογέφυρα στο Ποτάμι Ράχιανι του Άσσου Κορινθίας (Ιστορία-κατασκευή)»…

9 ώρες ago