ΕΛΛΑΔΑ

Αναβαθμίζουν δράση οι μπαχαλάκηδες – τι δείχνει η επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Φέιγ βολάν, καταδρομικές επιθέσεις, βόμβες μολότοφ, γκαζάκια και τώρα μασούρια δυναμίτιδας! Ετσι εξελίσσεται η κλιμάκωση των ενεργειών συμπαράστασης στο αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας «τοξοβόλου» Γιάννη Μιχαηλίδη. Χθες τα ξημερώματα ήρθε και η επικίνδυνη αναβάθμιση με την εκτόξευση δυναμίτιδας στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, μια εφορία που είχε γίνει «αγαπημένος» στόχος ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών από τη «17 Νοέμβρη» το μακρινό 1992 και από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» το 2012!

Δεκάδες παρεμβάσεις συμπαράστασης, που έφθασαν σε παραλίγο «αγκάλιασμα» της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Πεδίον του Αρεως κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην έκθεση Plasmata, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το επιπλέον… βήμα και την τρομοκρατική αναβάθμιση επιχειρούν να ανακόψουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβαν την έρευνα της εκρηκτικής επίθεσης στη ΔΟΥ Αμαρουσίου.

Το «χτύπημα»

Η συγκεκριμένη ενέργεια αναδεικνύει την αλματώδη εξέλιξη και αναβάθμιση της επικίνδυνης «ποιότητας» των επιθέσεων με τη ρίψη εκρηκτικού μηχανισμού, και στόχος είναι η αποφυγή της επόμενης φάσης, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς, ακόμη και οπλισμού, με τη σύσταση κάποιας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ανάληψη ευθύνης

Oπως αναφέρουν, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο κιλά εκρηκτικής ύλης και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες «παρεμβάσεις και δράσεις» ως ένδειξη «αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη».

Κατά αστυνομικών

Τις προηγούμενες ημέρες εκδηλώθηκαν επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ομάδες ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν με σφοδρότητα και «βροχή» από βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και στελεχών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, στην οδό Ναυαρίνου, όπου υπέστησαν εγκαύματα στα πόδια δύο αστυνομικοί. Οι εντολές των επικεφαλής αξιωματικών ήταν η απεμπλοκή και απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή. Μετά από… 2,5 ώρες έγινε αστυνομική επιχείρηση σε καφενείο των Εξαρχείων, μέσα από το οποίο έγιναν 33 προσαγωγές ατόμων, τα οποία λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο, μια ομάδα 100 ατόμων που συμμετείχαν σε εκδήλωση στην Πανεπιστημιούπολη επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στην έδρα των ΜΑΤ, στην οδό Χίου στο Γουδή. Στη συνέχεια «πεδίο μάχης» έγινε η οδός Ούλοφ Πάλμε, με τις ομάδες των νεαρών να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούσαν με ρίψεις δακρυγόνων. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δεν καταγράφηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις.

Προς το σπίτι Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα, περίπου 35 άτομα που δήλωναν υγειονομικοί κινήθηκαν προς το σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό. Εγιναν αντιληπτοί από Ομάδα Δράσης που τους σταμάτησε. Ολοι οι διαδηλωτές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

11 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

12 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

14 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

15 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

15 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

16 ώρες ago