ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατάθεση μέσα από το κελί και για τους φόνους Μαλένας, Ιριδας

Κλήση στη Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτη για τις ανθρωποκτονίες από πρόθεση των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ιριδας, εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την 33χρονη να είναι πλέον ποινικά υπόλογη για τη δολοφονία και των τριών παιδιών της.

Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι είχαν δώσει την παραγγελία στην Ασφάλεια για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα αίτια θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, της τρίχρονης Μαλένας και της μόλις έξι μηνών Ιριδας , αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών.Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, αφού η ανακρίτρια ταχύτατα -μόλις σε 2,5 μήνες- ολοκλήρωσε την ανάκριση και τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου στη συνέχεια με βούλευμά τους θα αποφασίσουν για την παραπομπή ή μη της κατηγορουμένης σε δίκη.

Προθεσμία

Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ιριδας, οι εισαγγελείς διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, ζητώντας να λάβουν κατάθεση με την ιδιότητα της ύποπτης από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη, προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία, ώστε η ίδια και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο φάκελος της δικογραφίας, εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνει και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, που αξιολογήθηκαν και αποτιμήθηκαν από τους δύο εισαγγελείς.

Η έκθεση

Οι ιατροδικαστές χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους. Με την πρώτη μέθοδο αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες κ.λπ., και με τη δεύτερη μέθοδο προσέγγισαν την υπόθεση αποκλείοντας μια σειρά αιτιών θανάτου. Υπό αυτό το πρίσμα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί. Για την Ιριδα, κατά πληροφορίες, το έργο των ειδικών ήταν ευκολότερο, καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Κορινθίων – Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Κλιματική αλλαγή, αιτίες, συνέπειες και τρόποι περιορισμού του φαινομένου»

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 10:00 π.μ. στο θεατράκι του Δημαρχείου (Κολιάτσου 32, Κόρινθος)…

1 ώρα ago

Φεστιβάλ ΑΡΙΣΤΟΝΑΥΤΕΣ 2024 | Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth

Συναυλία με Pan Pan x Years of Youth, μουσική, χορός, ανιμέισον, ποίηση, VR, εκθέσεις, προβολές,…

2 ώρες ago

Έναρξη Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σούμο στο Λουτράκι

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σούμο, κ. Γρηγόρης Παπαδόπουλος και ο Δήµαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας…

3 ώρες ago

Bιωματικό σεμινάριο «Ανα- Γνωρίζοντας την αναπηρία στην Πράξη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

H Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους φορείς, τα μέλη της…

4 ώρες ago

Πάνω από 800 φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας

Πάνω από -800- φυτά κάνναβης κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας Για την υπόθεση…

4 ώρες ago

Σαν σήμερα 22 Μαΐου

1885: Πριν από την ταφή στο Πάνθεον (Παρίσι), το σώμα του Βίκτωρος Ουγκώ εκτίθεται κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου κατά…

4 ώρες ago