ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Ικανοποίηση από τους συγγενείς των θυμάτων για τη δικαστική απόφαση

Μάνδρα: Για ηθική δικαίωση των συγγενών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες της Μάνδρας το 2017 κάνει λόγο ο συνήγορος των οικογενειών σχολιάζοντας τις ποινές που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στους 8 κατηγορούμενους.

Αναλυτικά, η δήλωση του δικηγόρου, Σωκράτη Μαρινάκου.

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ύστερα από δύο χρόνια και πολυάριθμες συνεδριάσεις η ακροαματική διαδικασία με την επιβολή ποινών στους ενόχους.

Έχοντας την τιμή να εκπροσωπήσω, παριστάμενος προς υποστήριξη της κατηγορίας μαζί με τον συνάδελφό μου Επαμεινώνδα Στυλόπουλο, τις οικογένειες τεσσάρων από τους είκοσι πέντε συνολικά θανόντες στις πλημμύρες της Μάνδρας, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση των εντολέων μου για την απόφαση του δικαστηρίου και την ηθική δικαίωσή τους για τον θάνατο των συγγενών τους.

Πρόκειται για μία απόφαση νομικά εμπεριστατωμένη και δικαιοπολιτικά ορθή με τεράστιο νομολογιακό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι είναι ελάχιστες οι φορές μεταπολιτευτικά, που αποδίδεται ποινική ευθύνη σε ανώτατους κρατικούς λειτουργούς για εξ αμελείας τελούμενα αδικήματα.

Μάνδρα: Εξαγοράσιμες ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια στους οκτώ καταδικασθέντες

Βαριές ποινές φυλάκισης που είχαν σαν αποτέλεσμα την επιβολή πολυετούς καταδίκης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε οκτώ καταδικασθέντες οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν καν ένοχοι για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το Νοέμβριο του 2017.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.

Στο ακροατήριο για να παρακολουθήσει την εκφώνηση της απόφασης, βρέθηκε και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία είχε κριθεί αθώα από κάθε κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση δικάστηκαν 21 άτομα και το δικαστήριο με ομόφωνη απόφασή του αθώωσε από κάθε κατηγορία 13 εκ των κατηγορουμένων.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

9 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

10 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

11 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

12 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

12 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

13 ώρες ago