ΕΛΛΑΔΑ

Μεξικό: Η ληστεία του αιώνα στο λιμάνι του Μανσανίγιο – Το προφίλ και η λεία των ληστών

Είκοσι εμπορευματοκιβώτια, ορισμένα από τα οποία περιείχαν χρυσό και χρήματα, εκλάπησαν στο λιμάνι του Μανσανίγιο, στο δυτικό Μεξικό, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που χαρακτηρίζεται «πρωτοφανής» και «πολύ σοβαρή», σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν χθες, Δευτέρα, στη δημοσιότητα οι αρχές.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία χαρακτηρίστηκε επίσης η «ληστεία του αιώνα» από κάποια μέσα ενημέρωσης, έγινε στις 5 Ιουνίου σε ιδιωτικό χώρο του βασικού εμπορικού λιμανιού στην ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό, αλλά τίποτα δεν είχε μαθευτεί μέχρι πριν από δύο μέρες.

Οι επίσημες πηγές έκαναν λόγο για έναν θεαματικό τρόπο δράσης των ληστών.

Βαριά οπλισμένοι επιτιθέμενοι εξουδετέρωσαν τις ομάδες ασφαλείας του λιμανιού.

Η ομάδα των ληστών χρησιμοποίησε στη συνέχεια γερανούς και φορτηγά για οκτώ με δέκα ώρες για να διαχειριστεί τα κοντέινερ, δήλωσε ο Γουστάβο Αντριάν Χόγια, ο εκπρόσωπος για την ασφάλεια της πολιτείας Κολίμα, στην οποία βρίσκεται το λιμάνι.

«Ήταν πολύ επιλεκτικοί στο είδος εμπορευμάτων που έκλεψαν: πολύτιμα μέταλλα και άλλα πράγματα, όπως συσκευές κλιματισμού», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι πρωτοφανές. Έχουμε και πάλι δει σποραδικές κλοπές εμπορευματοκιβωτίων, αλλά όχι σε τέτοια ποσότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής των μεξικανικών τελωνείων, ο Οράσιο Ντουάρτε Ολιβάρες, έκανε λόγο «για μια πολύ σοβαρή επιχείρηση του οργανωμένου εγκλήματος», ανακοινώνοντας την έναρξη έρευνας την ώρα που έβγαινε από το προεδρικό μέγαρο του Μεξικού.

hlektragr

Recent Posts

Ίσθμια : Περιβαλλοντική δράση ”Λούνα παρκ Ανακύκλωσης”

Στις 22 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» θα πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική δράση…

5 ώρες ago

ΔΥΠΑ – Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς θα χορηγηθούν 300.000 voucher

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων περιόδου 2024-2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), αναμένεται…

6 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα: Φωτοβολταϊκά στη Στέγη και Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φωτοβολταϊκά στη Στέγη…

6 ώρες ago

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Από το Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως μας ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο Υπουργός…

7 ώρες ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Διαμαρτύρονται για την φτωχοποίησή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα, καθώς καταγγέλλουν φτωχοποίηση της αστυνομίας. Αστυνομικοί έστησαν σκηνές απέναντι…

8 ώρες ago

Έγκριση όρων δημοπράτησης στην Περιφερειακή Επιτροπή έργου οδικής ασφάλειας της ΠΕ Μεσσηνίας

Εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης και καθορίστηκε η επιτροπή διαγωνισμού του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΟΔΙΚΗΣ…

8 ώρες ago