ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοίας: Τα ρίχνει στη 12χρονη και τη μητέρα της ο κατηγορούμενος

Μέσα σε συνεχή ένταση, άλλοτε κλαίγοντας και άλλοτε βάζοντας τις φωνές, ο 38χρονος προπονητής της ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για το βιασμό της Αμαλίας, της ανήλικης αθλήτριάς του το 2012-2013 (όταν αυτή ήταν 12-13 ετών), απολογήθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Οπως έχει κάνει από την αρχή της υπόθεσης, μόλις η Αμαλία κατήγγειλε το βιασμό της στην Εισαγγελία πέρσι τον Φεβρουάριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε με θέρμη πως είχαν ερωτικές σχέσεις με τη 12χρονη κοπέλα και πως είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής του. Από νομικής σκοπιάς, ομολογεί τα δύο από τα τρία κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται (αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια), αρνείται ωστόσο το βαρύτερο, την κατηγορία του βιασμού.«Είμαι κατά της βίας»

Απευθυνόμενος ουσιαστικά στην 23χρονη σήμερα Αμαλία, που βρισκόταν στη δικαστική αίθουσα, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του με δάκρυα, λέγοντας: «Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρονομαστή, την υπομονή. Ο βιασμός είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει σε καμία έκφραση και με κανέναν τρόπο. Βία στον έρωτα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, όπως δεν υπάρχει μέρα χωρίς ήλιο. Εγώ σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δεν δένομαι συναισθηματικά με κάτι που δεν αναπνέει, αυτά είναι πρόσκαιρα. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το “metoo”. Στη φυλακή δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανένα κρατούμενο αν έχει σηκώσει χέρι στη γυναίκα του. Αν δεν σου κάνει, χώρισέ την, δεν τη χτυπάς».

Μιλώντας με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο για τον έρωτά του με μία 12χρονη, ο προπονητής συνέχισε φωνάζοντας: «Επειδή η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη, δεν ήξερε να μαγειρεύει, της έλεγα ότι θα μαγειρεύω εγώ. Το μόνο που θέλω είναι να διαβάζεις, της έλεγα. Θα δουλεύω εγώ για σένα και θα γίνω ο δρόμος που θα περπατήσεις, Αμαλία. Αμαλάκι μου, όπως έλεγα!! Οχι βία! Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα να ξυπνήσεις με την κοπέλα σου, να κλείσεις τις κουρτίνες και να πάρεις μαζί σου ένα κλαδευτήρι, το έπαιρνα και πήγαινα στον κήπο, έκοβα τα λουλούδια και τα πήγαινα στο σπίτι, μια σακούλα γεμάτη τριαντάφυλλα. Αυτά στη βία δεν χωράνε. Ο πρώτος έρωτας της ζωής μου, όχι βία. Πες τον αποτυχία, όχι βία».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως η Αμαλία ζήλευε όταν τον έβλεπε με άλλη γυναίκα, όταν ακόμα ήταν 11 ετών, προκαλώντας την απορία του προέδρου του δικαστηρίου.

Ισχυρίστηκε ακόμα ότι η μητέρα της Αμαλίας τού προξένευε την κόρη της από τις αρχές του 2012 και εκείνος τελικά… ενέδωσε τον Ιούλιο του ίδιου έτους. «Η μητέρα της μου είπε ότι θέλει να μου μιλήσει σοβαρά. Κάτσαμε αντίκρυ και μου λέει “το σπίτι είναι δικό σου;”. “Ναι”, της λέω. “Τι άλλο έχεις;”. “Eνα μαγαζί”. Με ρωτά “την Αμαλία πώς τη βλέπεις για γυναίκα σου;”…, της απάντησα θα γελάσει ο κάθε πικραμένος… επέμενε. “Δεκαπέντε χρόνια είναι ιδανική διαφορά ηλικίας”, μου λέει. Σκέφτηκα ότι η μάνα της είναι, δεν μου την προξενεύει η περιπτερού, σοβαρά θα το λέει. Σκέφτηκα ότι όντως δεν είναι μεγάλη διαφορά. Τώρα βέβαια καταλαβαίνω ότι είναι ακραίο, εγώ 28 και αυτή 13».

Επίθεση

Ερωτηθείς γιατί να προχωρήσει η Αμαλία σε καταγγελία βιασμού, ο κατηγορούμενος απάντησε «η Αμαλία είναι ολυμπιονίκης στο ψέμα όπως και η μητέρα της. Ηταν μεγάλη ευκαιρία να μπουν στο τρένο του metoo, να πάρουν δόξα και ίσως και χρήματα. Η Μπεκατώρου έχει πάρει ολυμπιακά μετάλλια, ας πάρει και η Αμαλία κάνα μετάλλιο για να φανεί και όχι με βιασμούς».

Οι δικαστές επικεντρώθηκαν στο επίμαχο θέμα του βιασμού, επιμένοντας στο εάν όλες οι ερωτικές συνευρέσεις τους ήταν με τη θέληση της Αμαλίας.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου

''Εν μέσω ετοιμασιών για την έκθεση ζωγραφικής " ΜΗΤΡΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ " στο Beau…

11 ώρες ago

«Ιπτάμενο» πλοίο φαινόταν από την ακτή – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που προκάλεσε την εικόνα

«Ιπτάμενο» πλοίο στα ανοιχτά της Κύμης – Τι είναι το φαινόμενο Fata Morgana που το…

12 ώρες ago

Γιορτή της Μητέρας 2024: Πότε πέφτει και πώς καθιερώθηκε

Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σε περισσότερες από 50 χώρες στον κόσμο. Ως είθισται, η…

14 ώρες ago

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024” από τις 24 έως τις 29 Μαΐου

Τα Special Olympics Hellas, διοργανώνουν για ακόμη μία χρονιά Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”. Φέτος, θα διεξαχθούν…

14 ώρες ago

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -40- άτομα Στο πλαίσιο…

14 ώρες ago

Κορινθία: Συνελήφθη 41χρονος με μαχαίρι και ναρκωτικά

Συνελήφθη την Τετάρτη 8 Μαΐου το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου-Βόχας, από αστυνομικούς…

15 ώρες ago