ΕΛΛΑΔΑ

Άλκης Καμπανός: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τη δολοφονία του

Τέσσερις μήνες μετά τη στυγνή και άνανδρη δολοφονία του 19χρονου Aλκη Καμπανού από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ, ολοκληρώθηκε η ανακριτική διαδικασία.

 

Η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία είχε αναλάβει το σημαντικό έργο της κύριας έρευνας για την υπόθεση, έκλεισε την ανάκριση σε βάρος των δώδεκα κατηγορουμένων και προσωρινά κρατουμένων για την υπόθεση. Διώκονται για τα κακουργήματα της από κοινού ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Αλκη) και σε απόπειρα, κατά συρροή (για τους δύο φίλους του). Κατά πληροφορίες, από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή νέων προσώπων, ούτε ζητήθηκε η άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων (19 έως 25 ετών).

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, που θα υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Το Συμβούλιο θα αποφανθεί -εν συνεχεία- με βούλευμά του για την παραπομπή τους σε δίκη. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτός από τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις καταθέσεις μαρτύρων (κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και διά ζώσης τους δράστες), στη δικογραφία περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- δείγματα DNA των εμπλεκόμενων προσώπων που συγκρίθηκαν με τα κατασχεμένα πειστήρια-όπλα από το σημείο της επίθεσης, άρσεις των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, όπως και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας για την αιτία θανάτου του άτυχου φοιτητή, η οποία αποδόθηκε στη συρροή κακώσεων τόσο στα κάτω άκρα όσο και στο κεφάλι του.

Μεταξύ των στοιχείων που ανέμενε και έλαβε η ανακρίτρια ήταν το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για όλα τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία. Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη αφορά σε βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, αλλά και σε καταγραφές των GPS τηλεφώνων και αυτοκινήτων των εμπλεκόμενων προσώπων, προκειμένου να προσδιοριστεί ο χρόνος κάθε ενέργειας.

Πανελλήνιες 2022 – ΓΕΛ: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός στα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου ο άτυχος Αλκης Καμπανός καθόταν με την παρέα του σε σκαλοπάτια οικοδομής. Ξαφνικά, εμφανίζονται αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν ο δώδεκα δράστες. Τους ρώτησαν: «Τι ομάδα είστε;». Οταν απάντησαν ότι υποστηρίζουν τον Αρη, άρχισε η επίθεση. «Γαμ… τον Αρη σας, ρε μ…», φώναζε ένας από τους δράστες, ο οποίος φέρεται να κρατούσε στο χέρι του ένα μικρό… δρεπάνι. Με αυτό άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε μπροστά του από την ομάδα των πέντε. Τα ουρλιαχτά και οι φωνές αναστάτωσαν τη γειτονιά. Ο δολοφόνος τραυμάτισε έναν 18χρονο στο κεφάλι και το θώρακα, επιτέθηκε σε έναν 19χρονο τραυματίζοντάς τον στο μηρό, αλλά ο άτυχος Αλκης Καμπανός δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

11 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

12 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

13 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

13 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

13 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

14 ώρες ago