ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 14χρονου: Θα ψάξουν απαντήσεις στον φίλο του Μάκη

Δεν είναι παιχνίδι «ανδρισμού». Δεν είναι σχολικός εκφοβισμός. Δεν είναι διαδικτυακό παιχνίδι. Μοιάζει να είναι ένα σύνολο συναισθημάτων που συσσωρεύτηκαν και κατέκλυσαν τον 14χρονο Μάκη, προκαλώντας του κάποια δυσδιάκριτα συμπτώματα παιδικής κατάθλιψης, τα οποία φαίνεται να πυροδότησαν τάσεις μηδενισμού της ζωής, που πιθανότατα τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

 

Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας λόγω σχολικού εκφοβισμού δεν προκύπτει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας και των πρώτων αποτελεσμάτων της εξέτασης των ψηφιακών πειστηρίων του άτυχου παιδιού. Το ίδιο ισχύει και για το ενδεχόμενο θανάτου μέσω κάποιου διαδικτυακού παιχνιδιού «πρόκλησης». Αναφορικά με την πιθανότητα ο Μάκης να ανέβαζε βίντεο από ριψοκίνδυνα παιχνίδια της «παρέας», αν πειραματιζόταν δηλαδή και αν έπαιζε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια με φίλους και «κολλητούς» του σε έναν κλειστό κύκλο, δεν προκύπτει μέχρι στιγμής από την προανάκριση, τις καταθέσεις και τα πρώτα αποτελέσματα εξέτασης των ψηφιακών πειστηρίων από στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Κάποιες πληροφορίες καταγραφής της πράξης του σε βίντεο από κάποιο οικείο πρόσωπο ή φίλο του δεν έχουν διασταυρωθεί προς το παρόν από τις αστυνομικές έρευνες. Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένουν έως τα τέλη της εβδομάδας το σύνολο των αποτελεσμάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να είναι απολύτως βέβαια για τους «αποκλεισμούς» ή «επιβεβαιώσεις» πιθανοτήτων, που αποτέλεσαν την αφορμή ο 14χρονος να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα με τέτοιο τρόπο.

Ο «κολλητός» φίλος του μπορεί να είναι το «κλειδί» στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου. Στην κατάθεση του νεαρού, η οποία αναμένεται μέσα στη βδομάδα, οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν περισσότερες απαντήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό συμβάν. Θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν εάν ο 14χρονος συμμετείχε σε κάποιο ριψοκίνδυνο παιχνίδι επίδειξης δύναμης και ανδρισμού με την παρέα του ή αν υπήρχε κάτι άλλο που τον απασχολούσε και το είχε εκμυστηρευτεί στον «κολλητό» του κατά τις τελευταίες τους επικοινωνίες.

Ο φίλος του άτυχου αγοριού ήταν προγραμματισμένο να καταθέσει την περασμένη εβδομάδα, όμως νόσησε από Covid-19, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η κατάθεσή του. Τα στελέχη της Αστυνομίας προσπαθούν να προσεγγίσουν με προσοχή και διακριτικότητα τον νεαρό, καθώς το προηγούμενο διάστημα ήταν σε κακή ψυχολογική κατάσταση και αδυνατούσε να μιλήσει, επηρεασμένος από τον τραγικό χαμό του «κολλητού» του φίλου.

Ιράν: Το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάληψης και η αγωνία για τους Ελληνες ναυτικούς

Ταυτόχρονα, από την ηλεκτρονική εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων, οι Αρχές θα διαπιστώσουν αν ο 14χρονος «είδε κάπου το βρόχο στην κουκέτα» ή «αν αντέγραψε από κάπου αυτόν το μηχανισμό θανάτου».

hlektragr

Recent Posts

Έξοδος Πάσχα: Αδειάζει η Αθήνα – Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών – Κορίνθου

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 06:00 τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι τις…

15 ώρες ago

Δημοπρασία εκμίσθωσης του Κτιρίου Υποδοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ  ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΗΡΕΙΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑ…

15 ώρες ago

Ξυλόκαστρο : Πρόγραμμα – Πρόσκληση Περιφοράς Επιταφίου Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου & Εορτασμού Αναστάσεως 2024

03 Μαΐου Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα 10:00        ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ – ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ Οι οδηγοί θα σχηματίσουν διάδρομο στο…

15 ώρες ago

Σε εργοτάξια στο Λουτράκι και στο Ρίο ο Ταχιάος: Προτεραιότητα το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας

Αυτοψίες στα εργοτάξια των ενεργών συμβάσεων που αφορούν στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στο Λουτράκι και το…

15 ώρες ago

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία…

16 ώρες ago