ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η ανακρίτρια αποφασίζει για εκταφή της Τζωρτζίνας

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση της Τζωρτζίνας. Ο κ. Μπουζιάνης είναι αυτός που έχει συντάξει την ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου του 9χρονου κοριτσιού, και εκλήθη προκειμένου να διευκρινίσει συγκεκριμένα σημεία του πορίσματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεσή του είχε τυπικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι το συμπέρασμά του είναι δεδομένο και αναφέρει ότι η εκταφή της Τζωρτζίνας θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, με κατηγορούμενη τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η ανακρίτρια, η Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη», η οποία φέρεται να έχει ανιχνευθεί σε ποσότητα 6,5mg, που θεωρείται τεράστια από τους ιατροδικαστές, και «δείχνει» προς την κατεύθυνση εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών, σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου».

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η νεαρή Αγγλίδα που υποστηρίζει ότι βιάστηκε από πρώην παίκτη του Big Brother

Ως προς τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, κατά την έκθεση, εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας. Πλέον, το «μπαλάκι» βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία καλείται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην εκταφή του 9χρονου κοριτσιού, για να ληφθεί το βιολογικό υλικό.

Με την κατάθεση του κ. Μπουζιάνη ολοκληρώνεται ένας πρώτος κύκλος της έρευνας της Δικαιοσύνης για την Τζωρτζίνα, ενώ παραμένει ως τεχνική σύμβουλος της ανακριτικής διαδικασίας και η καθηγήτρια ιατροδικαστικής του ΕΚΠΑ Χαρά Σπηλιοπούλου, προκειμένου να υποβοηθήσει την ανακρίτρια σε επιστημονικά ζητήματα, όποτε αυτό χρειάζεται.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

2 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

11 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

12 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

12 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

14 ώρες ago