ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Οικογενειακή διαμάχη πίσω από το θρίλερ – Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. [βίντεο]

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Κορυφώνεται το «θρίλερ» με την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά. Την ώρα που οι δύο γονείς αλληλοκατηγορούνται για την απαγωγή του παιδιού, οι υποψίες έχουν πέσει στον θείο του μικρού Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν.

 

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια καλά οργανωμένη αρπαγή, η οποία φέρεται να είχε σχεδιαστεί από τον Νορβηγό πατέρα και τον Ισλανδό γαμπρό του εκτελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Κηφισιά, με θύμα ένα 6χρονο αγοράκι, το οποίο μέχρι και αυτή τη στιγμή αγνοείται.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών οι άνθρωποι που άρπαξαν τον μικρό Ράινερ και τον έβαλαν μέσα στο λευκό βαν δεν είναι άλλοι από τον πατέρα και τον θείο του. Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν φόβοι το παιδί να έχει ταξιδέψει λίγη ώρα μετά την αρπαγή του στο εξωτερικό.

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Πατέρας και θείος έχουν κλειστά κινητά

Η αγωνία τόσο της Ελληνίδας μητέρας του όσο και των υπολοίπων συγγενών του βρίσκεται στο κόκκινο. Με το που γνωστοποιήθηκε το γεγονός στις αστυνομικές αρχές οι άντρες της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των ατόμων που βρίσκονται πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, παρά το γεγονός ότι οι έρευνες της αστυνομίας, μετά και από καταθέσεις γειτόνων, στρέφονται στον πατέρα και τον θείο του 6χρονου, δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.

Τα κινητά του Νορβηγού πατέρα και του Ισλανδού θείου μπήκαν αμέσως στο στόχαστρο των αστυνομικών αρχών, προκειμένου να εντοπιστεί το στίγμα τους. Αμέσως οι αστυνομικοί έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τους δύο άνδρες, αλλά τα κινητά τους τηλέφωνα ήταν κλειστά.

Αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι το κινητό του ενός εντοπίστηκε στις 9:30 το βράδυ, στην Συγγρού, όπου και παραδόθηκε το λευκό βαν, ενώ του άλλου στην περιοχή της Τανάγρας, γεγονός που περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.

Και αυτό γιατί οι αστυνομικοί δεν μπορούν να καταλάβουν πώς τα δύο κινητά βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση μεταξύ τους, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών ο πατέρας του 6χρονου και ο γαμπρός του φέρεται να ήταν μαζί τόσο κατά την διάρκεια της αρπαγής, όσο και μετά από αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λευκό βαν είχε ενοικιαστεί στις 23 Μαΐου, δύο ημέρες πριν την αρπαγή, γεγονός που συνηγορεί πως αν αυτοί κρύβονται πίσω από την αρπαγή του παιδιού τότε την είχαν οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Οι αστυνομικοί εικάζουν πως ο άντρας με την κουκούλα που άρπαξε το παιδί ήταν ο γαμπρός του Νορβηγού, ενώ μέσα στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπήρχε και ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος παρέμεινε εκεί καθώς είχε κινητικά προβλήματα και δεν μπορούσε να μετακινηθεί.

Κίνηση τώρα: Μπλακ άουτ στον Κηφισό – Στενάζει το κέντρο, που εντοπίζονται τα προβλήματα [χάρτης]

Οι αρχές περιμένουν απαντήσεις και από το αεροδρόμιο, ενώ έχει ήδη δοθεί σήμα σε όλα τα αεροδρόμια της χωράς προκειμένου να μην φύγει το παιδί στο εξωτερικό.

Η έκκληση της μητέρας

Η μητέρα, μέσω του MEGA, έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

«Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε μέσω του δικηγόρου της στο MEGA.

Το χρονικό της αρπαγής του 6χρονου

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς.

Το ρολόι έδειχνε 20.40 και ο 6χρονος Ράινερ έπαιζε αμέριμνος στην αυλή του σπιτιού, περιμένοντας τη μητέρα του να επιστρέψει.

Το παιδί άκουσε θόρυβο στην πόρτα. Νόμιζε ότι είναι η μητέρα του. Άνοιξε και ο άντρας που ήταν εκεί το άρπαξε.

Η γιαγιά του μικρού, έντρομη, βγήκε έξω στην αυλή για να δει τι έχει συμβεί, όμως ο μικρός Ράινερ είχε ήδη εξαφανιστεί.

Κάμερες από τα γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει καρέ – καρέ την αρπαγή του 6χρονου.

Τι λέει ο δικηγόρος της μητέρας

«Ο μπαμπάς είναι Νορβηγός, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα», λέει ο δικηγόρος της μητέρας.

Ο πατέρας του 6χρονου, Ρίκι Πέντερσον, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

«Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν», συνέχισε ο κ. Οικονομάκης.

Την κατηγορεί για απαγωγή του παιδιού

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

Πάνω από έναν χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα, περιμένοντας να ολοκληρωθεί η διαδικαστική διαμάχη.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό», δήλωσε ο πατέρας.

Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

«Άκουσα το παιδάκι να κλαίει»

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και της γειτονιάς στην Κηφισιά για τον εντοπισμό του 6χρου Ράινερ.

Στο MEGA μίλησε κάτοικος της περιοχής, αναφέροντας τι άκουσε τη στιγμή της αρπαγής.

«Γύρω στις 20.30 άκουσα τα σκυλιά να γρυλίζουν άσχημα. Βγήκα έξω στο μπαλκόνι και άκουσα, γιατί δεν είχα άμεση οπτική επαφή, τη γιαγιά να φωνάζει βοήθεια και ένα παιδάκι να κλαίει και να φεύγει το αυτοκίνητο», δήλωσε.

Δείτε το βίντεο με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

1 ώρα ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

2 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

3 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

4 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

4 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

5 ώρες ago