ΕΛΛΑΔΑ

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Η διαμάχη μεταξύ των γονιών και η έκκληση της μητέρας

Αρπαγή 6χρονου στην Κηφισιά: Έντονη είναι η κινητοποίηση των Αρχών για την αρπαγή ενός 6χρονου αγοριού μέσα από το σπίτι του, στην οδό Σειρήνων, αριθμός 5, στην Κηφισιά.

Το παιδί άρπαξε ένας άγνωστος που φορούσε κουκούλα το βράδυ της Τρίτης (25/5) ενώ ήταν με τη γιαγιά του. 

«Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του» επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (25/5) ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Είναι Νορβηγός και σε διάσταση με τη μητέρα του παιδιού» συμπλήρωσε.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε επίσης πως ενδεχομένως ο κουκουλοφόρος να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το παιδί και αυτό θα πρέπει να το τρομοκράτησε.

«Έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί για να εξετάσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βγει εκτός Ελλάδας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας άνδρας με κουκούλα άρπαξε το παιδί μέσα από το σπίτι του, το πήρε αγκαλιά και το έβαλε μέσα σε ένα άσπρο βανάκι και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Κάμερα που υπάρχει σε γειτονικό σπίτι, κατέγραψε τα στοιχεία του λευκού βαν σύμφωνα με την εκπομπή T-Live. Το αυτοκίνητο σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, ήταν νοικιασμένο από πρόσωπο το οποίο το επέστρεψε στο κατάστημα.

Η μητέρα με το παιδί, είχαν φύγει από τη Νορβηγία το καλοκαίρι του 2020 και τον Αύγουστο, αφού εκείνοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα, ο πατέρας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είχε προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος της. Η μήνυση του πατέρα προς το πρόσωπο της μητέρας είχε γίνει για αρπαγή ανηλίκου και η οποία μπήκε στο αρχείο καθώς όπως αποδείχθηκε ο ίδιος της είχε δώσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα του παιδιού ώστε αυτό να φτάσει στην Ελλάδα.

Δικηγόρος μητέρας: «Δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει»

Τα δικαστήρια της Νορβηγίας είχαν δώσει την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα ενώ οι μεταγενέστερες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, στη μητέρα. Εκκρεμεί απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ο πατέρας έχει προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Χ. Οικονομάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και ανέφερε: «Με μια απλή ήρεμη πράξη, να επιστρέψει το παιδί, να ενημερώσει τις αρχές, το Χαμόγελο του Παιδιού, κάποιο κανάλι και να παραδώσει το παιδί ήρεμα στη μητέρα».

Ο ίδιος δικηγόρος, σε ζωντανή σύνδεση με το δελτίο ειδήσεων τόνισε: «Ήδη από εχθές έχουμε στείλει έγγραφα στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τον πατέρα και στην Ελλάδα και στη Νορβηγία, χωρίς να έχουμε λάβει κάποια ουσιαστική απάντηση, ενώ στις επικοινωνίες τις τηλεφωνικές που έχουμε προσπαθήσει και εμείς και η μητέρα, δεν έχει ανταποκριθεί. Το τηλέφωνο του είναι κλειστό. Το αυτό συμβαίνει και με το περιβάλλον του πατέρα».

Εκτιμά ο δικηγόρος της μητέρας, πως ο πατέρας έχει διαφύγει ήδη στη Νορβηγία; «Οι αστυνομικές αρχές, η εισαγγελία και το Χαμόγελο του Παιδιού, συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή και πιστεύω ότι περιορίστηκε ο χρόνος διαφυγής. Όμως δεν αποκλείεται να έχουν διαφύγει. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τρόπος διαφυγής δεν είναι μόνο τα αεροπλάνα. Υπάρχει το οδικό δίκτυο και τα πλωτά μέσα και από ότι φάνηκε, η διαδικασία αυτή η παράνομη, όποιος κι αν την έκανε, ήταν καταδρομική. Προφανώς και ήταν προσχεδιασμένη. Δεν ήταν της στιγμής. Προφανώς υπήρχε παρακολούθηση της οικίας» απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονομάκης.

Υπήρχε η στοιχειώδης συνεννόηση ώστε να επικοινωνεί με το παιδί του; Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δηλαδή όσο γίνονταν τα δικαστήρια, η πρόταση από την πλευρά τους ήταν η άμεση επικοινωνία του πατέρα με το παιδί «άνευ άλλου τινός». Ο πατέρας όμως έθετε πάντα ως όρο, πως για να επικοινωνήσει με το παιδί έπρεπε το παιδί να ταξιδέψει πρώτα στη Νορβηγία και να φύγει από την Ελλάδα.

«Με πάρα πολύ κόπο, με παρακλήσεις καταφέραμε να πηγαίνει και να επισκέπτεται το σπίτι και να το βλέπει για λίγες ώρες το παιδί» είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος.

H δικαστική διαμάχη

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του nettavisen.no ο Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς:  «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.

Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρ όλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.

Ο Ρίκι Πέντερσεν μετά την πράξη αυτή της απαγωγής συνέχισε να την κυνηγάει δικαστικά με αποτέλεσμα το νορβηγικό δικαστήριο να του αναθέσει την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.

Ο Πέντερσεν προσέφυγε και στο ελληνικό δικαστήριο και ζήτησε να επιστραφεί το παιδί στη Νορβηγία, καθώς η Σύμβαση της Χάγης αναφέρει ότι τέτοιες υποθέσεις πρέπει να επιλυθούν. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψε τον Απρίλιο από την Νορβηγία στην Ελλάδα.

Όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγος του τον είχε κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση με αποτέλεσμα με απόφαση δικαστηρίου να του δίνεται η ευκαιρία να δει το παιδί του μόνο στο σπίτι της : «Mε έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για κακομεταχείριση, οπότε δεν έχω την ευκαιρία να τον δω μόνο του παρά μόνο στο σπίτι της. Φοβάμαι ότι μπορεί να με κατηγορήσει ξανά».

Για τον λόγο αυτό ο Πέντερσεν έδωσε προς δημοσίευση ένα γράμμα τόσο από την ίδια τη μητέρα όσο και από τον δικηγόρο της, στο οποίο του προτείνουν να μετακομίσει στην Ελλάδα και να είναι με τη μητέρα και το παιδί.

Το γράμμα αναφέρει:  «Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη και να έρθεις μαζί μας στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά λυπηρό. Θα μπορούσαμε να είχαμε μια τόσο καλή ζωή εδώ, όχι μόνο για τον γιο μας αλλά και για σένα» , αναφέρεται σε ένα από τα γράμματα. Σε άλλο, ο δικηγόρος γράφει ότι ο Πέντερσεν μπορεί να μετακομίσει στην Ελλάδα, ώστε να προσπαθήσουν να σώσουν τον γάμο και να γίνουν γονείς μαζί.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

18 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago