ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο ΗΠΑ-Ελλάδας για επίθεση στην Τουρκία – Τουρκικά ΜΜΕ επηρεάζουν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Οι αναφορές αναφέρονται σε όσα συζητήθηκαν δημόσια, αλλά και σε αυτά που τέθηκαν μετά την αποχώρηση των ΜΜΕ από την αίθουσα – η Milliyet προβλέπει μια πρόκληση στην οποία θα συμμετάσχουν έως και … Κούρδοι μαχητές!

Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον και η συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών ΜΜΕ, καθώς η Άγκυρα εμφανίζεται ενοχλημένη από την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού και τη θερμή υποδοχή που έλαβε από τον Τζο Μπάιντεν.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα καλύπτουν όσα συζητήθηκαν δημόσια, αλλά και τα αναφερόμενα θέματα που ήρθαν στο φως μετά την αποχώρηση των ΜΜΕ από την αίθουσα. Πόλεμος στην Ουκρανία, ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, Κύπρος και προμήθεια F-35 στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα Milliyet παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια ακόμη Πολιτεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα γίνει μια ξαφνική αεροπορική επιδρομή, στην οποία η Τουρκία θα αναγκαστεί να απαντήσει και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ως επιτιθέμενος και οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα εξαπολύσουν συνολική αντεπίθεση κατά της Τουρκίας. Οι Κούρδοι του Ιράκ, μαζί με τη Συρία, θα συμμετάσχουν επίσης στην επίθεση».

Σύμφωνα με το άρθρο, «η επίθεση δεν θα είναι έξω από το πλαίσιο του ΝΑΤΟ και γι’ αυτό καμία χώρα του ΝΑΤΟ δεν θα της αντιταχθεί».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να βάλει την Τουρκία στο στόχαστρο κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Λέγεται ότι ο Μητσοτάκης έδειξε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας», λέει η Yeni Safak, παρουσιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν ως συνολικά αντιτουρκική.

«Έλληνας πρωθυπουργός: Η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει τη Φινλανδία, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ως διαπραγματευτικό κομμάτι» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης χρησιμοποίησε εκφράσεις με στόχο την Τουρκία κατά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν. Ο Μητσοτάκης έδειξε και στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας», σημειώνει το ulushaber.com.tr.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-35, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο των ΗΠΑ» σχολιάζει το csavunma.com, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, που συνοδεύει την Ελλάδα Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον, θα συζητήσει με την αμερικανική πλευρά νέο εξοπλισμό και την αντικατάσταση παλαιών οπλικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής.

Η Haber Turk μίλησε για ελληνική «παράσταση» στην Ουάσιγκτον, χαρακτηρίζοντας «επίδειξη δύναμης» τις συναντήσεις Μητσοτάκη σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, τονίζοντας ωστόσο ότι «δείχνουν το βάρος της Ελλάδας στις ΗΠΑ».

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

7 ώρες ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

8 ώρες ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

9 ώρες ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

16 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

17 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

18 ώρες ago