ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κυκλώματα λαθρεμπόρων πίσω από το… καλάσνικοφ

Ευτυχώς, από το μαφιόζικο χτύπημα δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ ο κ. Κιουρτζής… «σήκωσε το γάντι» λέγοντας: «Οπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ και εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε». Κατήγγειλε ότι δεχόταν… έμμεσες απειλές και υπενθύμισε ότι λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα του 2020 είχε δεχθεί και πάλι επίθεση με… χειροβομβίδες, οι οποίες δεν είχαν εκραγεί.

 

Ηταν 03:00 χθες τα ξημερώματα, όταν μία μηχανή εμφανίστηκε μπροστά από την είσοδο του πρατηρίου υγρών καυσίμων του κ. Κιουρτζή. Ο αναβάτης κατέβηκε, έβγαλε ένα καλάσνικοφ και άρχισε να πυροβολεί προς την πρόσοψη. Οι κινήσεις του έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Στη συνέχεια, πέταξε κάτω το όπλο (πιθανότατα να παρουσίασε εμπλοκή διότι ήταν παλιό), ανέβηκε στη μηχανή και εξαφανίστηκε. Το καλάσνικοφ περισυνέλεξαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και το μετέφεραν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Ο κ. Κιουρτζής εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται. «101% συνδέονται τα δύο γεγονότα. Εχω γίνει στόχος πολλά χρόνια. Δυστυχώς για τον κλάδο μου και για τους οικογενειάρχες πρατηριούχους, δυστυχώς για τους Ελληνες πολίτες, η Πολιτεία διαχρονικά -όχι μόνο σε αυτή την κυβέρνηση αλλά και στην προηγούμενη και στην πιο προηγούμενη- απέχει των καθηκόντων της. Θα πρέπει επιτέλους να δούμε και να δουν οι πολίτες ποιος φταίει και γιατί δεν γίνεται αυτό που πρέπει και χάνουν τα λεφτά τους. Διότι το λαθρεμπόριο και η κλοπή έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Σκεφτείτε ότι για το νούμερο αυτό κάποτε κόπηκαν συντάξεις. Είναι όσο ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα μπορούσε κάλλιστα ο Ελληνας πολίτης να ελαφρυνθεί από τους ειδικούς φόρους που τον βαρύνουν. Πιστεύω πως είναι 101% από τα κυκλώματα», δήλωσε.

«Ως πρόεδρος και της Ενωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας έχουμε κάνει συγκεκριμένο αγώνα για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Δεν είναι τυχαίο ότι και την προηγούμενη φορά έγινε μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου και της ψήφισης του νόμου και τώρα μετά με τις δηλώσεις μας ότι πρέπει το λαθρεμπόριο και η κλοπή να σταματήσει», είπε και πρόσθεσε: «Αν θέλουν να με φάνε, ας με φάνε. Εγώ πίσω δεν θα κάνω». Αλλωστε, όπως είπε, δεχόταν εμμέσως απειλές για τα όσα έλεγε. «Μετέφεραν σε συναδέλφους ότι θα μου σπάσουν το κεφάλι. Το κύκλωμα είναι μεγάλο, ονομαστικά δεν ξέρω ποιοι είναι, να ξέρουν όμως ότι δεν έχουν μόνο αυτοί λεφτά να με φάνε, έχω κι εγώ λεφτά για να τους φάω. Οπως πληρώνουν για να με φάνε, έτσι μπορώ και εγώ να πληρώσω για να τους φάω, όταν με φάνε. Για να είμαστε ξηγημένοι», τόνισε.

Ανέφερε ότι και στην προηγούμενη επίθεση ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δουν το θέμα, στο οποίο δεν έδωσαν έκταση. «Εχουμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τον δούμε, όταν ακόμα ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν ήμασταν τίποτα μετανάστες, θα μας έβλεπε. Για το λαθρεμπόριο δεν θέλει. Αρα λοιπόν στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον πρωθυπουργό, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και πρέπει να αποδείξουν ότι πραγματικά θέλουν να φύγει αυτή η γάγγραινα μέσα από την ελληνική Πολιτεία. Φαίνεται ότι κάποιοι μέσα από το κράτος συμμετέχουν, δεν ξέρω αν θέλει πραγματικά η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της. Προτείνω στους Ελληνες πολίτες να εμπιστεύονται τους οικογενειάρχες πρατηριούχους και να παίρνουν νόμιμο καύσιμο, γιατί αλλιώς θα είναι κλεπταποδόχοι κλεμμένου και λαθραίου», υποστήριξ

hlektragr

Recent Posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

3 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

5 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

5 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

6 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

7 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

7 ώρες ago