ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Με μάσκα αλλά χωρίς self test – Σήμερα οι αποφάσεις

Πανελλήνιες 2022: Στο τραπέζι της επιτροπής ειδικών θα τεθεί σήμερα ο τρόπος διεξαγωγής των Πανελλαδικών. Παρά τη χαλάρωση των μέτρων, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», θα εισηγηθεί στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε να αισθάνονται ασφάλεια οι μαθητές.

 

Αντίθετα, δεν προβλέπεται η διενέργεια self test για την είσοδο των υποψηφίων στις αίθουσες. Υποχρεωτικό θα είναι το rapid, σύμφωνα με τα όσα εισηγείται το υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, όπως ισχύει για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, η πολιτική ηγεσία προτείνει να διατηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας που τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τα εξεταστικά κέντρα θα είναι και φέτος αυξημένα, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των υποψηφίων, ενώ υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τον προσεκτικό καθαρισμό και αερισμό των αιθουσών πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Οδηγίες

Στην εισήγηση προβλέπεται και η έκδοση οδηγιών ειδικά για τους υποψηφίους μουσικών τμημάτων και ΤΕΦΑΑ κατά τη διενέργεια των εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων, καθώς οι απόφοιτοι θα εξετάζονται σε κάποια μαθήματα χωρίς τη χρήση μάσκας, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κάποια αντικείμενα, όπως τα μουσικά όργανα.

Στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος νοσήσει με Covid-19, προβλέπεται η μεταφορά της εξέτασής του στις επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια φέτος θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια θα ξεκινήσουν στις 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου.

Στις 18 Ιουνίου ξεκινάει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα των υποψηφίων, ενώ λίγες μέρες μετά θα ανακοινωθεί και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα. Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.

Πανελλήνιες 2022: Νωρίτερα τα αποτελέσματα για το 5%

Σε μία ακόμα αλλαγή στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων προχώρησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Για πρώτη φορά αναμένεται εντός Μαΐου να γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους που εισάγονται στην κατηγορία του 5%, δηλαδή των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, οι οποίοι δεν εξετάζονται, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν μαζί με τις βάσεις εισαγωγής, με την κ. Κεραμέως να έχει δηλώσει ότι γίνονται προσπάθειες να εκδοθούν νωρίτερα από τα τέλη Αυγούστου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι επιτυχόντες θα μπορούν πλέον να εγγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλουν στις Γραμματείες των σχολών επιτυχίας τα δικαιολογητικά τους με ταχυδρομικά, χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατηγορία του 5%, τα προηγούμενα χρόνια η συμπλήρωση και υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου ξεκινούσε στις αρχές Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να ενημερώνονται για την εισαγωγή τους στα μέσα Οκτωβρίου, ενώ μία χρονιά εκδόθηκαν τα αποτελέσματα Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να χάσουν πολλές εβδομάδες μαθημάτων. Λεπτομέρειες για τη διαδικασία υποβολής της Αίτησης- Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με έκδοση εγκυκλίου.

hlektragr

Recent Posts

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

7 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

7 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

9 ώρες ago

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

10 ώρες ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

10 ώρες ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

10 ώρες ago