ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Γλυκά Νερά: Στα δικαστήρια ο Αναγνωστόπουλος – Απολογείται ένα χρόνο μετά την δολοφονία της Καρολάιν που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Δίκη Γλυκά Νερά: Έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, με την δίκη για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς να συνεχίζεται σήμερα.

 

Eίναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν την εν ψυχρώ δολοφονία της 20χρονης , την άγρια θανάτωση της σκυλίτσας Ρόξυ και τις ψευδείς καταγγελίες και καταθέσεις που έδινε επί 37 ημέρες ο δράστης του εγκλήματος, εμφανιζόμενος ως επιζών μίας φρικτής ληστείας που έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 στην μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

«Αυτό που έχει να πει είναι συγκεκριμένο», είπε ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, λίγη ώρα πριν από την απολογία του.

Όπως σημείωσε ο συνήγορος του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος και στην απολογία του στο δικαστήριο θα αποδεχθεί την πράξη του και θα περιγράψει όσα συνέβησαν εκείνη την νύχτα και πριν από αυτήν και θα ισχυριστεί πως το έγκλημα έγινε εν βρασμώ, ωστόσο διευκρίνισε και ο ίδιος ότι «νομικά δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί τον βρασμώ ψυχικής ορμής, αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απλώς θα εξιστορήσει τα γεγονότα».

«Η μετέπειτα συμπεριφορά δείχνει τα στοιχεία του χαρακτήρα του», απάντησε ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, σχετικά με το θέατρο που έπαιξε επί εβδομάδες ο 34χρονος σήμερα Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, λέγοντας πως «δεν δικαιολογεί τις καταστάσεις όπως εξελίχθηκαν. Θα δώσει μια εξήγηση στο δικαστήριο που τουλάχιστον ένα μέρος της αφορά την πραγματικότητα».

Δίκη Γλυκά Νερά: Απολογείται σήμερα ανήμερα του χαμού της Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Με την πολυαναμενόμενη απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το σοκαριστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα τη σύζυγο του κατηγορουμένου, Καρολάιν Κράουτς. Τραγική ειρωνεία, η ημέρα που ο 34χρονος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του ενώπιον δικαστών και ενόρκων συμπίπτει με τον έναν χρόνο από το φόνο της Καρολάιν.

Η απολογία του κατηγορουμένου θα ολοκληρώσει την αποδεικτική διαδικασία, αφού χθες κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες στην υπόθεση. Μεταξύ αυτών, η ψυχίατρος και ψυχολόγος Αλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία παρακολουθεί όποτε χρειάζεται τη μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, ενώ σκιαγράφησε ένα προφίλ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Διαταραχές

Οπως ανέφερε, «για τον κατηγορούμενο διαφαίνονται δύο ειδών διαταραχές προσωπικότητας και συγκεκριμένα ναρκισσιστική και αντικοινωνική διαταραχή. Υπάρχει εμφανής μια έπαρση, μια διαταραχή της προσωπικότητας. Αυτό έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα άτομα έχουν απόλυτη συνείδηση για το τι κάνουν και για το αποτέλεσμα των πράξεών τους. Μας ξαφνιάζουν οι πράξεις τους πολλές φορές, γιατί έχουν μια φυσιολογική καθημερινότητα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας, η κ. Ηγουμενάκη ανέφερε πως «στη ναρκισσιστική διαταραχή έχουμε ένα αίσθημα μεγαλείου και μια έλλειψη ενσυναίσθησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό φαίνεται από πολλά στοιχεία, δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα του παιδιού του χωρίς να σκεφτεί πόσο θα πονέσει το παιδί από την απώλεια αυτή. Αρα η έλλειψη ενσυναίσθησης αφορά και το παιδί. Η σκηνή που έβαλε το παιδί πάνω στο πτώμα είναι εικόνα που βλέπουμε σε πολέμους. Σε αυτή την ηλικία τα μωρά έχουν πάρα πολλά ερεθίσματα και φοβάμαι ότι θα έχει επιπτώσεις στο παιδί στο μέλλον».

Εισαγγελέας: Οταν λέτε έλλειψη ενσυναίσθησης, τι εννοείτε; Οτι δεν καταλαβαίνει τα συναισθήματα των άλλων;

Μάρτυρας: Οτι δεν τα υπολογίζει. Δεν τον νοιάζει πώς θα νιώσει η μάνα στην κηδεία, δεν τον νοιάζει το μωρό τι θα εισπράξει πάνω στο πτώμα, δεν τον νοιάζει να καίγεται το παιδί τέσσερις ώρες στον ήλιο την ημέρα της κηδείας. Τον νοιάζει μόνο ο εαυτός του και όλα τα άλλα είναι προέκταση του εαυτού του.

«Ψυχοπαθητική προσωπικότητα»

Η ψυχίατρος έκανε λόγο για «ψυχοπαθητική προσωπικότητα» αναφερόμενη στον τρόπο που φέρθηκε ο κατηγορούμενος στο σκυλί τους, τη Ρόξι, το οποίο δολοφόνησε αμέσως μετά την Καρολάιν για να σκηνοθετήσει τη δήθεν ληστεία και να διαφύγει τη σύλληψη.

Η μάρτυρας ερωτήθηκε και για την προσωπικότητα της Καρολάιν, με βάση αυτά που η ίδια έγραφε στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο.

Μάρτυρας: Είχε αρχίσει να νιώθει την πίεση, αλλά είχε αδυναμία στο να την αντιμετωπίσει. Αν μπορούσε να μιλήσει πιο εύκολα με τους φίλους ή με τη μητέρα της, ίσως να είχε κάνει το άλμα προς τα έξω. Φοβόταν να κάνει αυτό το βήμα…

Πρόεδρος: Γιατί δεν τα έλεγε πουθενά, πιστεύετε;

Μάρτυρας: Θεωρώ ότι οι γονείς της δεν συμφωνούσαν με τη σχέση. Απλά την επέτρεπαν. Γι’ αυτό και είχε δισταγμό.

Πρόεδρος: Αυτό πού το ξέρετε;

Μάρτυρας: Μου το είπε η ίδια η μητέρα της Καρολάιν. Θεωρούσαν ότι είναι πολύ μικρή, ότι δεν είναι έτοιμη για γάμο. Για αυτό η Καρολάιν τα έκρυβε από τους γονείς της και παντρεύτηκε κρυφά στην Πορτογαλία.

Η κ. Ηγουμενάκη κατέθεσε πως μιλώντας με τη μητέρα της Καρολάιν, στην οποία έχει δοθεί οριστικά η επιμέλεια της εγγονής της, Λυδίας, της είπε πως ως γιατρός δεν της επιτρέπει να έρθει στο δικαστήριο: «Η κ. Σούζαν δεν θα το άντεχε. Πονά φοβερά για το χαμό της κόρης της. Είναι κάτι που το ζει ξανά και ξανά, κάθε μέρα. Είμαστε σε συχνή επαφή, έχει αφοσιωθεί πλήρως στη μικρή Λυδία».

Για τον παλμογράφο

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ένας τεχνικός της Αστυνομίας, που είχε συντάξει την πραγματογνωμοσύνη για τον παλμογράφο που φορούσε η Καρολάιν, ο οποίος ανέφερε πως η καταγραφή των 17 βημάτων της Καρολάιν, λίγο πριν ξεκινήσει η φονική επίθεση, θα μπορούσε να έχει γίνει «με μία παρατεταμένη κίνηση του χεριού». «Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει συμβεί ακριβώς», πρόσθεσε.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία, απαντώντας στο γιατί οι γονείς του κατηγορουμένου δεν έχουν βρεθεί στη δικαστική αίθουσα, υποστήριξε: «Η δική μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί».

hlektragr

Recent Posts

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

1 ώρα ago

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας η ποιότητα των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal Olive Oil Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ…

1 ώρα ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

2 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

3 ώρες ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

4 ώρες ago

Στους Αγίους Θεόδωρους ανοίγει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της χώρας

  Στα τέλη του έτους αναμένεται ότι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού…

5 ώρες ago