ΕΛΛΑΔΑ

Ανδρουλάκης: Θολό μήνυμα για κυβερνησιμότητα

Δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή 180.000 μελών στην ψηφοφορία για το όνομα, το σύμβολο και την εκλογή συνέδρων και έχοντας στο πλευρό του τους Νίκο Χριστοδουλάκη και Ηλία Κικίλια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε χθες να απαντήσει στο καίριο ερώτημα αν το κόμμα του έχει θέσεις για τα σημερινά προβλήματα και ποιες είναι αυτές.

 

«Πως γίνεται εμείς να μην έχουμε θέσεις και να βάζουν μετά στο στόμα τους τις προτάσεις μας, οι της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ;», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει.

Κατά τα λοιπά, η παρουσίαση των κατευθυντήριων γραμμών του προγραμματικού σχεδίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. συνοδεύτηκε από τη δέσμευση ότι θα συνεχίσει να διαμορφώνεται και να επικαιροποιείται και μάλιστα αυτό παρουσιάστηκε από τον κ. Ανδρουλάκη ως «χρέος της παράταξης, ως μελλοντικής κυβερνητικής δύναμης». Αφήνοντας σκοπίμως θολό μήνυμα υπέρ της κυβερνησιμότητας του κόμματός του, την ίδια στιγμή που δεσμεύεται ότι δεν θα συναινέσει να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

Επιθέσεις

Ο κ. Ανδρουλάκης επέρριψε την ευθύνη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και την Ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, ρωτώντας «ποια παράταξη ευθύνεται που δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες πολιτικές για την άμεση αντίδραση της Ε.Ε. στις μεγάλες προκλήσεις», ενώ επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι «η χώρα μας βρέθηκε ευάλωτη μπροστά στην ενεργειακή ακρίβεια, καθώς δεν υπήρξε προετοιμασία για τους πιθανούς κινδύνους».

Ο κ. Χριστοδουλάκης επικέντρωσε την κριτική του στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται άλλον προσανατολισμό και όχι υπονόμευση του βασικού εργαλείου των 32 δισ. για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών κοινωνιών. «Ενα χρόνο τώρα δεν έχει γίνει ουσιαστική διανομή των πόρων, έχει γίνει μόνο η ένταξη στο σχέδιο κάποιων έργων, όπως για το Τατόι», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας ερωτήματα, καθώς το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. δεν διαφωνεί με την αξιοποίηση του Τατοΐου.

Ο Ηλίας Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραμελεί τη Δημόσια Διοίκηση. «Η δεξιά συντήρηση θεωρεί ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σχεδιασμό, αλλά συγκλίσεις με τους ιδιώτες, και η αριστερά συντήρηση την αντιμετωπίζει με μια… θεολογική πίστη στον κρατισμό», είπε χαρακτηριστικά.

hlektragr

Recent Posts

Τουρισμός: Οι αρχαιολογικοί χώροι κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων έναντι των Μουσείων – Πρωτιά για την Αρχαία Κόρινθο

Κερδίζουν την «κούρσα» των εισπράξεων οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας έναντι των μουσείων σύμφωνα με…

6 ώρες ago

Έκτακτο Γεγονός: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Φίτσο (video)

Άγνωστος πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, μετά από τη συνεδρίαση της κυβέρνησης. Όπως…

8 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων…

10 ώρες ago

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου

Με εντυπωσιακή συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκε και η δεύτερη ημέρα του 2ου Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου…

10 ώρες ago

Δήμος Κορινθίων: Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα Τετάρτη 15 Μαϊου

Συνεδριάζει την Τετάρτη 15 Μαϊου 2024 στις 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων με 31 θέματα…

10 ώρες ago

Πυροσβεστική: 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές μέσα σε 24 ώρες

Από Ω/18:00/13-05-2024 έως Ω/18:00/14-05-2024 εκδηλώθηκαν 16 αγροτοδασικές πυρκαγιές οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους…

10 ώρες ago