ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα – Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: Ετσι δολοφονήθηκαν Μαλένα και Ιριδα – Θα αποδειχθεί ανθρωποκτονία

Η υπόθεση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία εδώ και καιρό, αυτή με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση και για τα άλλα δύο κορίτσια, της Μαλένας και της Ιριδας, καθώς μιας και υπάρχουν ενδείξεις για δολοφονίες, όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, για την οποία έχει προφυλακιστεί η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου.

 

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε στην ΕΡΤ και είπε ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι θάνατοι δεν είναι παθολογικοί και θα αποδειχθεί η ανθρωποκτονία.

«Γίνονται τοξικολογικές για να δούμε αν υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο της Μαλένας. Η νέα τοξικολογική θα γίνει με βάση άλλα δεδομένα. Το μειονέκτημα της όλης διαδικασίας είναι ότι το υλικό δεν είναι το καταλληλότερο για να ανακαλύψουμε αν χορηγήθηκαν ουσίες παρόλα αυτά είναι το μοναδικό που έχουμε στην κατοχή μας και οφείλουν να προσπαθήσουν να έχουν απαντήσεις» είπε ο κ. Γαλεντέρης.

«Περιμένουμε αποτελέσματα για να δούμε αν υπήρξε παθολογικό αίτιο ή αν ήταν ανθρωποκτονία. Σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου, η δική μου η πρόβλεψη είναι ότι θα αποκαλυφθεί η ανθρωποκτονία, ότι δεν είναι παθολογικοί θάνατοι. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου δεν με καλύπτουν για παθολογικά αίτια θανάτου. Θεωρώ ότι είναι ανθρωποκτονίες αλλά πρέπει να βρεθούν τα κατάλληλα στοιχεία για να ανακαλυφθεί μέσω ποιου μηχανισμού προκλήθηκε ο θάνατος» είπε και συνεχίζει:
«Για μένα ο θάνατος του πρώτου παιδιού ταιριάζει σε έναν θάνατο τοξικού τύπου, του δεύτερου προσανατολίζεται στον ασφυκτικό θάνατο. Αυτά με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω όλη την εικόνα μπροστά μου».

Για τι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής μίλησε για μπαράζ εξελίξεων: «Περιμένουμε να δούμε τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τον πρώτο και τον δεύτερο θάνατο. Σίγουρα θα μπουν στο κάδρο κι άλλοι άνθρωποι, ειδικά στην δεύτερη περίπτωση ο θάνατος επήλθε στο σπίτι της οικογένειας κι εκεί υπήρχαν συγκεκριμένα άτομα που θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις».

hlektragr

Recent Posts

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

7 ώρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

8 ώρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

8 ώρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

10 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

10 ώρες ago

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Μεγάλη Παρασκευή, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, η Ακολουθία του Επιταφίου…

10 ώρες ago