ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεθεάση: Εσπασε τα κοντέρ ο «Σασμός»

Με μια ηχηρή πρωτιά επέστρεψε ο «Σασμός» στο prime time του Alpha, το βράδυ της Τρίτης. Μετά από μία ολιγοήμερη διακοπή λόγω του Πάσχα, η κορυφαία σειρά της σεζόν επανήλθε εκτοπίζοντας κάθε είδους ανταγωνισμό από την πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης και φυσικά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών.

 

Η καθημερινή σειρά μυθοπλασίας του Alpha σημείωσε 34% στο δυναμικό κοινό, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά που έχει κατακτήσει τη φετινή σεζόν η συγκεκριμένη παραγωγή. Φυσικά το πιο φανατικό κοινό αποδείχθηκαν οι γυναίκες κάθε ηλικίας, μιας και στις ηλικίες 15-24 σημείωσε 51,7%, στις 45-54 βρέθηκε στο 40,4% και στις άνω των 55 ετών άγγιξε το 47,7%. Ωστόσο, και στο σύνολο των τηλεθεατών ο «Σασμός» ήταν πρώτος με ποσοστό κοντά στο 34%. Τα παραπάνω ποσοστά, μαζί με τη γενικότερη καλή πορεία του προγράμματος του Alpha, έφεραν τον σταθμό στην πρώτη θέση και στο σύνολο της ημέρας με ποσοστό 13,5%.

Το Survivor

Περίπου την ίδια ώρα, αλλά φυσικά με διαφορετική διάρκεια, το μόνο πρόγραμμα που επίσης σημείωσε σταθερά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης ήταν το «Survivor» του ΣΚΑΪ με 22% στο δυναμικό κοινό και υψηλότερο ποσοστό 27,7% και πάλι στις γυναίκες άνω των 55 ετών. Καλά ποσοστά και για τις «Aγριες Μέλισσες» του ΑΝΤ1 που παραμένουν σε διψήφια ποσοστά στο 17,2%, παρά τη φετινή κόπωση των τηλεθεατών και τον τεράστιο ανταγωνισμό. Να σημειώσουμε, βέβαια, πως τις πρώτες μέρες της εβδομάδας απουσιάζουν από το κάδρο του prime time δύο πανίσχυροι παίκτες του καθημερινού προγράμματος, η «Γη της Ελιάς» του MEGA, που επιστρέφει την ερχόμενη Κυριακή, και το «MasterChef» του STAR, το οποίο επανήλθε το βράδυ της Τετάρτης δείχνοντας ξανά τη δυναμική του στην πίτα της τηλεθέασης.

Η εκπληκτική άνοδος του «Σασμού» την Τρίτη οφείλεται, βέβαια, και στην κορύφωση των εξελίξεων στην ιστορία των ηρώων, μιας και στα επεισόδια των ημερών μετά το Πάσχα ανακοινώνεται η ετυμηγορία των δικαστών για τον Αστέρη, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Πέτρου και τελικά αποδεικνύεται πως όλα ήταν μια κακιά στιγμή που οδήγησε σε ατύχημα. Μάλιστα, στο επεισόδιο της Τετάρτης, ενώ ο ίδιος ο Αστέρης δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει πως αθωώθηκε και είναι ξανά ελεύθερος, η Αργυρώ μετά το σοκ της απόφασης των δικαστών βιάζεται να φύγει από το χωριό, ώστε να μην αντιμετωπίσει το μεγάλο της έρωτα πριν καν μάθει τι πραγματικά είχε συμβεί με τη δολοφονία του αδελφού της. Η νεαρή Βρουλάκη μαζί με τη μητέρα της, Μαρίνα, τελικά επιστρέφουν στα Γιάννενα, όμως εκεί τις περιμένει μία ακόμα μεγάλη έκπληξη.

Και όλα αυτά με σκοπιά προς την επόμενη σεζόν, αφού ο «Σασμός» είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει για ακόμα ένα κύκλο μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκλονιστική ιστορία του βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

16 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

17 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

17 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

17 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

17 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

18 ώρες ago