ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Σκαφτούρος: 15 κάλυκες και η μηχανή των δραστών βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον 55χρονο παλιό γνώριμο της Αστυνομίας και «βαρύ» όνομα της λεγόμενης ελληνικής μαφίας, Γιάννη Σκαφτούρο, σημειώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Οι δράστες «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 55χρονο στην αυλή του εξοχικού του σπιτιού, στα Δερβνενοχώρια, όπου βρισκόταν με περίπου 10 άτομα, συγγενείς και φίλοι λόγω των εορτών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν πολλές φορές με καλάσνικοφ.

Στον τόπο του εγκλήματος, ο οποίος έχει αποκλειστεί και γίνεται έρευνα, είχαν βρεθεί πάνω από 15 κάλυκες από καλάσνικοφ, αλλά και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αποδίδουν την δολοφονία σε συμβόλαιο θανάτου, που εκτελέστηκε στο πλαίσιο του πολέμου, που εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο της νύχτας, ο οποίος απαριθμεί πολλά θύματα μεταξύ των ηγετικών στελεχών της λεγόμενης ελληνικής μαφίας.

Από τις σφαίρες έπεσε νεκρός ο Σκαφτούρος, ενώ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κόρη του, 22 ετών και ένας 45χρονος. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ο μεν 45χρονος με ασθενοφόρο, η δε κοπέλα με ΙΧ αυτοκίνητο από τον αρραβωνιαστικό της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μία μηχανή των δραστών παρουσίασε πρόβλημα κατά τη διαφυγή τους. Ξέφυγε από την πορεία της στη διασταύρωση Χασιάς με Στεφάνι και έτσι οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να την αφήσουν και να προσπαθήσουν να διαφύγουν με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όμως δεν τα κατάφεραν και, σύμφωνα με την αστυνομία, είτε πέρασε κάποιο αυτοκίνητο συνεργών τους και τους πήρε είτε χάθηκαν μέσα στο δάσος

Η αστυνομία τους αναζητά, ενώ η μηχανή βρέθηκε και θα μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ από την αστυνομία είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Γιάννης Σκαφτούρος: Ποιος ήταν ο «Θείος Τζο»

Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένας από τους πλέον γνωστους ανθρώπους της νύχτας. Δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, για συμβόλαια θανάτου, εκρήξεις.

Τα τελευταια 3.5 χρονια, ειχε αποφυλακιστεί και κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ στη νύχτα, ο 55χρονος, ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Θείος Τζο». Το καλοκαίρι του 2018 και ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της αλβανικής μαφίας.Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος συνελήφθη κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα για κατοχή ενός πιστολιού, σφαίρες, μαχαίρι και έναν ασύρματο ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες της Αστυνομίας.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

14 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

14 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

16 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

17 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

18 ώρες ago