ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2022-Έξοδος: Εγκαταλείπουν την Αθήνα με αυτοκίνητα και βαπόρια

Πάσχα 2022-Έξοδος: Τριπλάσιοι σε αριθμό Αθηναίοι έχουν ήδη αποχαιρετήσει την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί για τη Μεγάλη Τρίτη.

Το περσινό lockdown είχε κρατήσει τους περισσότερους κατοίκους του Λεκανοπεδίου… σπίτι, όπως ήταν και το σύνθημα της καμπάνιας. Η εικόνα αυτή όμως ανήκει στο παρελθόν και, παρά το αυξημένο μεταφορικό κόστος (και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το κόστος καυσίμων), οι πληρότητες των μειωμένων -σε σχέση με το 2019- δρομολογίων δημιουργούν αισιοδοξία. 

Τη Μεγάλη Τρίτη αναχώρησαν από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου 15.650 επιβάτες – η συντριπτική πλειοψηφία από τον Πειραιά, 10.927 επιβάτες για Κρήτη, Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα- σε 51 δρομολόγια που εκτελέστηκαν. Πέρσι, την αντίστοιχη μέρα, περίπου 4.500 άτομα είχαν αναχωρήσει σε 36 εκτελεσμένα δρομολόγια.

«Σήμερα αναμένεται να φύγουν πάνω από 13.500 άνθρωποι. Θα έχουμε 26 απόπλους για τον Αργοσαρωνικό, όπου και εκεί αναμένεται να έχουμε πάνω από 2.000 ανθρώπους. Τα μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν, θα πρέπει να έχουμε τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, PCR ή rapid όπου απαιτείται και self test 24 ωρών για τους ανηλίκους», ανέφερε μιλώντας στο Open ο Νίκος Αλεξίου, πλωτάρχης, εκπρόσωπος του υπουργείου Ναυτιλίας.

Αντίστοιχα, από τις δύο κύριες αρτηρίες της εθνικής οδού προς Κόρινθο και Λαμία κινήθηκαν 46.600 οχήματα, όταν το 2021 ήταν 34.200 και το 2020 -πάλι εν μέσω lockdown- ήταν 43.200.

διαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τις πτήσεις να αναχωρούν γεμάτες. Αυξημένη είναι και η κίνηση και στα ΚΤΕΛ, καθώς πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να φύγουν με τα υπεραστικά λεωφορεία.

hlektragr

Recent Posts

Λουτράκι : Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου από τις 11 έως τις 19 Μαΐου

Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Θεοδοσίας Χατόγλου, θα λειτουργήσει στο Λουτράκι. ” Μήτρα χρωμάτων και αγάπης…

8 ώρες ago

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τις επόμενες μέρες για τη διέλευση ειδικών οχημάτων μεταφοράς ανεμογεννήτριας…

9 ώρες ago

Τέλος η οδήγηση για τους 70χρονους – Τι προβλέπεται για τους υπερήλικες οδηγούς

Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν πως οι οδηγοί άνω των 70 ετών ευθύνεται για πολλά τροχαία…

11 ώρες ago

Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία: Διεθνής υποχρέωση η προστασία της Μονής της Χώρας – Φορείς και ΕΕ να εξαντλήσουν κάθε σύννομη προσπάθεια

Ως διεθνή υποχρέωση χαρακτηρίζει η Χριστιανική Αρχαιολογική Εταιρεία την ανάγκη να διατηρηθεί αλώβητο το λαμπρότερο…

11 ώρες ago

Λουτράκι: «Πάμε ανακύκλωση» – Βιωμάτικες δράσεις & εκδήλωση βράβευσης

𝚷𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚴𝚨𝚱𝚼𝚱𝚲𝛀𝚺𝚮 | 𝚩𝚰𝛀𝚳𝚨𝚻𝚰𝚱𝚬𝚺 𝚫𝚸𝚨𝚺𝚬𝚰𝚺 & 𝚬𝚱𝚫𝚮𝚲𝛀𝚺𝚮 𝚩𝚸𝚨𝚩𝚬𝚼𝚺𝚮𝚺 για τα σχολεία και τους αθλητικούς συλλόγους…

12 ώρες ago

Κόρινθος: Συνελήφθησαν 3 άτομα για αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των…

13 ώρες ago