ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σήμα κινδύνου είχαν εκπέμψει οι γιατροί στο Ρίο για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA αρκετοί γιατροί και νοσηλευτές είχαν παρατηρήσει τις «ύποπτες» κινήσεις της.

 

Για την ακρίβεια, όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ, υπήρξε επικοινωνία – προειδοποίηση από το νοσοκομείο του Ρίου προς το νοσοκομείο «Παίδων» ότι κάτι περίεργο υπάρχει στη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου είχαν ενημερώσει τους συναδέλφους τους στο «Αγλαΐα Κυριακού» σχετικά με τα περίεργα επεισόδια που είχε εμφανίσει η 9χρονη Τζωρτζίνα, όσο εκείνη βρισκόταν μόνη στο δωμάτιο με την μητέρα της και τις διαφορές που εντόπιζαν κατά την εισαγωγή του κοριτσιού στη ΜΕΘ.

Οι γιατροί είχαν ζητήσει την «επιτήρηση» της Πισπιρίγκου, καθώς πολλές από τις κινήσεις της είχαν προκαλέσει τις υποψίες τους. Υπενθυμίζεται ότι η Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα σε μονόκλινο δωμάτιο, ενώ η 9χρονη παρουσίαζε περίεργα επεισόδια όταν βρισκόταν υπό την επιτήρηση της μητέρας της.

Τελικά, δεν υπήρξε επιτήρηση του παιδιού, με τους γιατρούς του νοσοκομείου «Παίδων» να λένε πως δεν ήταν δυνατόν να τοποθετήσουν «φρουρούς» ή να υπάρχει συνεχόμενη παρουσία γιατρών και νοσηλευτών στο δωμάτιο του παιδιού, όμως, είχαν τα μάτια τους επάνω στις κινήσεις της μητέρας.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Δεν δόθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα απαντά το Ωνάσειο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο νοσοκομείο σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μετά από δηλώσεις για χορήγηση κεταμίνης στο 9χρονο κορίτσι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια δηλώσεων για χορήγηση κεταμίνης στην Γεωργία Δασκαλάκη, ενημερώνουμε ότι η κεταμίνη είναι αναισθητικό φάρμακο, το οποίο χορηγείται σε παιδιατρικούς ασθενείς σε χαμηλές δόσεις. Ο χρόνος ημίσειας ζωής του φαρμάκου στα παιδιά είναι 1-2 ώρες και πρακτικά δεν ανιχνεύεται στο αίμα μετά από μερικές ώρες.

Η νοσηλεία της Γεωργίας Δασκαλάκη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο έλαβε χώρα επτά (7) μήνες πριν η ασθενής καταλήξει.  Στον ιατρικό της φάκελο, δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

Ενημερώνουμε ότι ο ιατρικός της φάκελος παραλήφθηκε από τις αρμόδιες Αρχές στις 2 Μαρτίου 2022.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα χορηγήθηκε στο Ωνάσειο

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει κριθεί προφυλακιστέα και κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, μιλώντας στην εκπομπή του STAR, “Αλήθειες με τη Ζήνα”, υποστήριξε πως χορηγήθηκε κεταμίνη στο κοριτσάκι κατά το διάστημα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο.

Σε όλα τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, υπήρξε και μια συνομιλία με νοσηλεύτρια που δούλευε στο Ωνάσειο την εποχή που νοσηλευόταν και η Τζωρτζίνα.

Ως νοσηλεύτρια ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα της Τζωρτζίνας και όπως αναφέρει ήταν ένα παιδί που βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση επιληψίας ενώ αποκάλυψε ότι είχε χορηγηθεί στο παρελθόν κεταμίνη για την νοσηλεία της, γεγονός που όπως υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορουμένης, θέτει ερωτηματικά και σε αμφιβολία την εξέταση που πρόκειται να γίνει.

Μάλιστα όπως είπε το γεγονός οτι καταχωρήθηκε η κεταμίνη είναι καταγεγραμμένο στο Ωνάσειο κατά της διάρκεια της νοσηλείας της εκεί. Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι θα κληθεί και θα καταθέσει και η ίδια στο ανακριτή για να επαναλάβει όλα όσα αποκάλυψε στον ίδιο.

hlektragr

Recent Posts

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

17 ώρες ago

Λουτράκι: Απόπειρα βιασμού 17χρονης από 30χρονο – Την άρπαξε από τα μαλλιά

Μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του επίδοξου βιαστή της έδωσε μία 17χρονη στο…

17 ώρες ago

Κόρινθος: Τον πιάσανε να κλέβει μπαταρίες

Συνελήφθη την Τρίτη 7 Μαΐου το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου,…

17 ώρες ago

Επιμελητήριο Κορινθίας – Πρόσκληση σε εκδήλωση

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο: “Δεν είναι αγάπη ο πόνος και…

17 ώρες ago

Παρουσίαση χορών παραδοσιακών χορών της Λαμπρής διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρακίου

Κυριακή 12 Μαΐου 2024 (Κυριακή του Θωμά) Ι.Ν Παναγίας Γιάτρισσας, Λουτράκι

17 ώρες ago

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνδιοργανώτρια του Διεθνούς νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου με τίτλο «Το Αρχαίο Δράμα στην Εκπαίδευση…

17 ώρες ago