ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί ενεργειακό ποτό – Βρέθηκε επικίνδυνη ουσία

Στην ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος με την επωνυμία «48 hours gold -Ginseng Drink» από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του Φορέα, κατά τη διενέργεια ελέγχου προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «48 hours gold -Ginseng Drink», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 25.08.23, συσκευασία 150 ml, το οποίο εισάγεται από την Τουρκία από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΟΚΑ ΕΕ -TWINS TRADE» που έχει έδρα στο Επιχειρηματικό Πάρκο Πέτρα Γιαλιού Σπάτων, Περιοχή Βούλια-Προκαλήσι.

Το προϊόν διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακή ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι περιέχει την ουσία Sildenafil citrate (σιλδεναφίλη) η οποία πρόκειται για φαρμακευτική δραστική ουσία.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, με βάση το αποτέλεσμα της εργαστηριακής ανάλυσης το τρόφιμο χαρακτηρίζεται ως μη ασφαλές, διότι η συγκεκριμένη ουσία δεν είναι επιτρεπόμενη για χρήση σε τρόφιμα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Επίσης, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

hlektragr

Recent Posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη, λόγω εκτέλεσης εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα…

48 λεπτά ago

Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»

  Το Σάββατο 18 Μαΐου και την Κυριακή 19 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις…

58 λεπτά ago

Σαν σήμερα 18 Μαΐου

1828: Ο Τούρκος διοικητής των Χανίων, Μουσταφά Πασάς, με 8.000 πεζούς και 300 ιππείς, προσβάλλει…

2 ώρες ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο 18 Μαΐου 2024 είναι των Αγίων Ιουλίας Φαεινής και Γαλατείας. Αυτό σημαίνει ότι γιορτάζουν οι…

2 ώρες ago

Εορτασμός 203ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Παναγιά στο Χρυσοβίτσι 

Ο Δήμος Τρίπολης, η Τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου και ο Σύλλογος Χρυσοβιτσιωτών, έχουν την τιμή να…

3 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

5 ώρες ago