ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέες δηλώσεις Λέων για την τραγωδία χωρίς γενετικό υπόβαθρο

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων τόνισε:  «Στην πρώτη νεκροτομή, δηλαδή στον θάνατο της Μαλένας, είχαμε αστοχία ως προς την αιτία θανάτου. Όπως αντιλαμβάνεστε όταν έχουμε ένα παθολογικό αίτια ως αιτία θανάτου, δηλαδή μία ηπατική ανεπάρκεια, δεν έχουμε έγκλημα. Επομένως αν δεν αλλάξει αυτό, δεν μπορούυμε να μιλάμε για έγκλημα», μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη! για την τραγωδία στην Πάτρα».

«Το σενάριο το ασφυκτικού θανάτου είναι ένα σενάριο που θα πρέπει να αποκλείσουμε μόνο αν έχουμε ένα πιο ισχυρό. Ή αλλιώς, αν αποκλειστούν όλα τα άλλα σενάρια, αυτό που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος», τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

Ο ιατροδικαστής Λέων μίλησε και για τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών που ήθελαν να έχει ανακαλυφθεί μια ουσία στην οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας και η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών.

«Αυτό που ψάχνουμε να βρούμε είναι αν αυτή η ουσία οδήγησε στον θάνατο, συνέβαλε στον θάνατο ή ήταν άσχετη με την αιτία θανάτου», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!»

Επιπλέον, ερευνάται αν η ουσία αυτή είναι άσχετη με τα φάρμακα που λάμβανε το κορίτσι ή λήφθηκε σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

«Τρεις θάνατοι σε μια οικογένεια χωρίς γενετικό υπόβαθρο αποτελεί σημαντικό γεγονός», τόνισε ο κ. Λέων σημειώνοντας.

Όπως είπε ο κ. Λέων, ο ασφυκτικός θάνατος είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθεί, ειδικά στα παιδιά: «Θέλει πολλή μελέτη για να καταλήξουμε στο ενδεχόμενο αυτό. Εγώ παρακαλώ ειλικρινά να μην έχω δίκιο. Μακάρι να έχω κάνει λάθος», είπε ο ιατροδικαστής, αν και τα δεδομένα οδηγούν προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Εντόπισαν το «ύποπτο» φάρμακο

Τέσσερις φορές επαναλαμβάνονται οι τοξικολογικές εξετάσεις σε κάθε όργανο της Τζωρτζίνας, όπου εντοπίζεται η «ύποπτη» ουσία, που θα μπορούσε να επιφέρει το θάνατό της, στην περίπτωση υπερδοσολογίας.

Οι επιστήμονες του Τμήματος Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Ιατροδικαστικής – Τοξικολογίας Νίκο Ράικο, έχουν καταλήξει ποιο είναι το φάρμακο που θα μπορούσε να είναι υπεύθυνο για βλάβες, οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο το άτυχο κορίτσι.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν ύποπτη είναι ουσία που εμπεριέχει το φάρμακο ή το ίδιο το φάρμακο στο σύνολό του, σε περίπτωση που δοθεί υπερβολική δόση. Τα στελέχη του Τμήματος Φαρμακολογίας του ΑΠΘ γνωρίζουν τη λίστα φαρμάκων που λάμβανε η Τζωρτζίνα και θα ερευνήσουν αν το φάρμακο ή η ουσία του εντασσόταν στη φαρμακευτική αγωγή της ή ήταν εκτός αυτής. «Κάθε μέρα είναι ώριμη», αναφέρουν επιστήμονες που ασχολούνται με τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του άτυχου κοριτσιού, όσον αφορά την ημέρα εξαγωγής των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

20 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

20 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

20 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

20 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

20 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

21 ώρες ago