ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Σπάνε τη σιωπή τους οι γονείς – «Ανακρίβειες» τα όσα ακούγονται σύμφωνα με τον πατέρα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών αδικοχαμένων παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

«Περιμένουμε τα αποτελέσματα. Όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες. Ακούω τη δική σας εκδοχή, των δημοσιογράφων, πίσω από ψεύτικες μαρτυρίες, κρυμμένα πρόσωπα και αλλοιωμένες φωνές» είπε ο πατέρας της οικογένειας σε δημοσιογράφο της εκπομπής Super Katerina του Alpha.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο, που μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA για την υπόθεση, η μητέρα «είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες υανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές».

«Παρακολουθούμε κατά πόσο εξελίσσονται οι έρευνες και με ποιούς ρυθμούς. Όλες οι πληροφορίες που προκύπτουν μας κρατούν σε αναμονή, πάντα υπάρχει κινητικότητα, ότι δόθηκαν κάποια εντάλματα σύλληψης ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε, από τις τοπικές αρχές, εάν τα εκτέλεσε η Εισαγγελία της Πάτρας», ανέφερε αρχικά ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Μετάξύ άλλων, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» τόνισε πως μίλησε πολλές φορές με την Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία επιμένει ότι ο θάνατος των παιδιών ήταν παθολογικός.

«Δεν γνωρίζω εάν οι μαρτυρίες έχουν κατατεθεί εγγράφως στην Εισαγγελία ή εάν έχουν γίνει σε ανεπίσημο επίπεδο. Μέσα απο τη συζήτηση με την Ρούλα Πισπιρίγκου είναι έτοιμη να μιλήσει για τις συνθήκες θανάτου των παιδιών στις αρμόδιες αρχές. Είναι διαφορετικές οι περιπτώσεις των θανάτων των 3 κοριτσιών. Αυτό το οποίο μου μετέφερε η μητέρα είναι ότι δεν βρίσκει πραγματικό στοιχείο που να πιστοποιεί ότι υπάρχει κάποιος εξωγενής παράγοντας για τον θάνατο του ενός ή των τριών παιδιών. Το δημοσίευμα ότι η Τζωρτζίνα κατάπιε αποτσίγαρα ήταν ψευδές και υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το νοσοκομείο», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Θάνος Ασκητής: Αν πρόκειται για έγκλημα, θα είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός του αιώνα

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, αλλά χρειάζεται και μια ψυχιατρική αξιολόγηση» σχολίασε ο καθηγητής Ψυχιατρικής, Θάνος Ασκητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πάντως, αν έχουμε έγκλημα θα έχουμε το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της τελευταίας 100ετίας, αν είναι τριπλό φονικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να πούμε τίποτα παραπάνω, γιατί θα εκτεθούμε και απέναντι στον εαυτό μας και απέναντι στην κοινωνία», είπε ο κ. Ασκητής.

Καλλιακμάνης: Δύο οι δικογραφίες

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι ο θάνατος των τριών παιδιών στην Πάτρα είναι έγκλημα, ούτε και ποιος τέλεσε το έγκλημα», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης ζητώντας ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στις Αρχές.

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, αυτή την στιγμή «τρέχουν» δύο δικογραφίες, η μία από τον εισαγγελέα που ζητά συγκεκριμένα πράγματα από την Αστυνομία, καθώς και άλλη μία, αυτεπάγγλετη προανάκριση για τον θάνατο του τρίτου παιδιού.

«Η αστυνομία περιμένει ακόμη τις πραγματογνωμοσύνες, τις ιστολογικές και τις τοξικολογικές εξετάσεις, θα πρέπει να λάβει όλα τα στοιχεία. Αν θέλετε την άποψή μου, τη λύση θα την δώσει ο εισαγγελέας», επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τέλους αν ο εισαγγελέας διατάξει συλλήψεις σύμφωνα με τα στοιχεία, αν αυτά προκύψουν, μέχρι τώρα δεν έχουμε κάτι τέτοιο, περιμένουμε τα στοιχεία», υπογράμμισε ο ίδιος, που τόνισε, ωστόσο, πως και «η δημοσιογραφική έρευνα έχει αποκαλύψει πολλά».

hlektragr

Recent Posts

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κορινθία – Συνελήφθησαν 8 άτομα

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν -8- άτομα Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών…

10 ώρες ago

Δώρο Πάσχα: Πως υπολογίζεται on line με ειδική εφαρμογή – Έως την Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του

Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια…

11 ώρες ago

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

11 ώρες ago

Καιρός Πάσχα: Δύο τα σενάρια – Τι να περιμένουμε Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα

Ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, κάνει λόγο για δύο επικρατέστερα σενάρια για τον καιρό του Μεγάλου…

11 ώρες ago

Ενημέρωση για τις αγροτοδασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ωρου

Από Ω/18:00/27-04-2024 έως Ω/18:00/28-04-2024 εκδηλώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Από αυτές, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο…

14 ώρες ago

Υπογραφή σύμβασης ανόρυξης γεώτρησης στην Π.Ε. Κορινθίας

Υπεγράφη η σύμβαση ανόρυξης γεώτρησης ΤΟΕΒ Πασίου, προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ, στα γραφεία της Π.Ε. Κοριθνίας,…

16 ώρες ago