ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η νοσηλεύτρια σπάει τη σιωπή της και βάζει «φωτιά»

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η νοσηλεύτρια από την Πάτρα λύνει τη σιωπή της και η μαρτυρία της αξιολογείται με προσοχή.

Περιγράφει τις κινήσεις και τις αντιδράσεις της 33χρονης μητέρας, όταν η μεγαλύτερη κόρη της Τζωρτζίνα έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Το μοναδικό παιδί που ήταν ζωντανό εκείνη την περίοδο, καθώς οι δύο αδερφές της είχαν ήδη πεθάνει. Η νοσηλεύτρια μιλάει για μια περίεργη αγωνία της μητέρας όταν έμαθε πως η κόρη της θα αποσωληνωθεί και για μια αδιαφορία που όπως λέει, από τότε, της είχε κάνει εντύπωση.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα για το θέμα του αιφνίδιου θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, μέσα σε τρία χρόνια. Η εφημερίδα «Μπαμ» αποκάλυψε μαρτυρία εργαζόμενης στο νοσοκομείο σχετικά με την μητέρα των τριών κοριτσιών.

«Η μητέρα των παιδιών, αν και απουσίαζε όλες τις νύχτες και τηρούσε μία τυπική και ψυχρή στάση, όσο η 9χρονη κορούλα της νοσηλευόταν διασωληνωμένη, έδειξε μία ανεξήγητη αγωνία και τρόμο όταν ήταν να γίνει η αποσωλήνωσή της παρότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για την ζωή του κοριτσιού. Έδειχνε έντρομη, είχε γουρλώσε τα μάτια και κοιτούσε πότε τους γιατρούς πότε τους νοσηλευτές. Δεν ήταν συμπεριφορά που είχε τις άλλες φορές, φαινόταν τρομαγμενη και ανήσυχη»

«Τώρα καταλαβαίνουμε το γιατί, αγωνιούσε μήπως ξυπνούσε το παιδί και μιλούσε. Όταν η Τζωρτζίνα αποσωληνώθηκε και διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν μπορούσε να επικοινωνήσει, η μητέρα της επέστρεψε στην προηγούμενη ψύχραιμη κατάστασή της. Συνέχισε να κάνει τις τυπικές επισκέψεις πρωί – απόγευμα, τυπικά μισή ώρα.

Συνέχισε την ανέμελη ζωή της, έκανε τα μπάνια της, το πρωί μας έλεγε «δεν θα έρθω το απόγευμα έχω κάποια δουλειά» και μετά ανέβαζε φωτογραφίες στα social media, με τον άντρα της στην θάλασσα που έκαναν μπάνιο, ή έβγαιναν το βράδυ στο μαγαζί που τραγούδαγε αυτός», ανέφερε η συγκλονιστική μαρτυρία της εργαζόμενης.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Φωτογραφία-ντοκουμέντο που αφήνει υπόνοιες για χρήση βίας κατά της μικρής Τζωρτζίνας – Τι λέει ο Γρηγόρης Λέων [βίντεο]

Φωτογραφία-ντοκουμέντο με το χέρι της μικρής Τζωρτζίνας γεμάτο μελανιές έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Στη φωτογραφία «φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει τί σημαίνουν αυτές οι μελανιές και το κέντρο είχε απαντήσει πως είχε και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το μέγεθός της, το βάθος και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε  είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Διευκρινίζεται πως η 9χρονη, επισκεπτόταν το εν λόγω κέντρο μετά την τετραπληγία της.

Στην ίδια εκπομπή του MEGA μίλησε επίσης ο ξάδερφος της μητέρας των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για την οικογένεια.

«Από τα παιδιά θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ένα βίντεο που τράβηξα πριν πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» και ήταν ένα παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όσον αφορά στην Ίριδα, ήταν ένα παιδάκι 6.5 μηνών. Ήδη έιχαμε αρχίσει και προσπαθούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο της Μαλένας, και ξαφνικά έφυγε και αυτό. Μετά από 20 ημέρες έγινε και το τραγικό συμβάν με τη Τζωρτζίνα και ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τον θάνατό της»

»Η Τζωρτζίνα έπαθε μία ανακοπή στο Καραμνδάνειο πιστεύω ότι ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα πού έγινε η ανάνηψη, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται και να μείνει σε αυτή την κατάσταση που έμεινε μετά. Έχω την εντύπωση ότι εάν είχε διασωληνωθεί είχε δώσει δηλαδή η καρδιά της δείγματα λίγο νωρίτερα, στα 15-20 λεπτά, το παιδί ίσως να βρισκόταν στη ζωή. Μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, έμεινε εκεί ένα χρονικό διάστημα, μπόρεσε και κέρδισε τη ζωή της, πιστεύω γιατί ήταν πόλύ δυνατή και φυσικά με τη βοήθεια των γιατρών. », δήλωσε αρχικά.

Το συγγενικό πρόσωπο της μητέρας πρόσθεσε:

«Είχε μείνει τετραπληγική, και πιστεύω ήταν δύσκολο να μείνει στη ζωή, αν και κλινικά φαινόταν ότι ήταν πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε μετά τη μαγνητική ότι ο εγκέφαλός της ήταν κατεστραμμένος», πρόσθεσε.

Για τα σημάδια στο στόμα της Ίριδας, ο ξάδερφος της μητέρας πρόσθεσε πως, «πιστεύω ότι ήταν κάποιο σημάδι από πρόβλημα στο δέρμα της, από τα σάλια ή κάτι τέτοιο».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν με το πανάκι της Ίριδας. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε από την ίδια τη μητέρα στις Αρχές. Εάν είχε συμβεί κάτι, δεν θα παρέδιδε κάτι από αυτά που βρήκαν μέσα στο δωμάτιο»

»Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών. Θέλανε όπως και θέλουμε όλοι μας να διελευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους όσοι είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατος τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας  λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία» δήλωσε ο συγγενής της μητέρας.

Για την στοχοποίηση της μητέρας των τριών κοριτσιών, ο ξάδερφός της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Έκανε, πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο». «Ήταν πολύ προστατευτική μάνα, πολύ καθαρή, απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα τους. Με έχει ενοχλήσει η εμμονή κάποιων ανθρώπων στα ΜΜΕ», τόνισε.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αποκαλύψεις από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο – Πότε θα βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προέβη το βράδυ του Σαββάτου σε «χώρο» στο προφίλ του στο Τουίτερ ο δημοσιογράφος του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, σχετικά με την υπόθεση των τριών αδικοχαμένων παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα.

Ο «χώρος» του κ. Λαμπρόπουλου μάζεψε πολύ κόσμο για τα δεδομένα του ελληνικού Τουίτερ, με περίπου 4.000 χρήστες να συμμετέχουν, ενώ λόγω της συμφόρησης, πολλοί αντιμετώπισαν προβλήματα με τη σύνδεση. Στην διαδικτυακή εκδήλωση συμμετείχε και ο Πέτρος Κουσουλός.

Όπως αναφέρουν χρήστες του Τουίτερ που παρακολούθησαν τη συζήτηση, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε πως η αδερφή της μητέρας είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς έχει πέσει σε αντιφάσεις σχετικά με τους χρόνους, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού.

Επιπλέον, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε ότι οριστικές απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση θα έχουμε γύρω στις αρχές Μαΐου, δηλαδή σε περισσότερο από ένα μήνα από σήμερα. Αυτό συμβαίνει γιατί τότε θα βγει το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, σε σχέση με τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε πως η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε η αδικοχαμένη 9χρονη είναι στοιχείο-κλειδί, καθώς ενώ η μητέρα ισχυρίζεται ότι η κατάσταση της μικρής επιδεινώθηκε μετά από την μαγητική τομογραφία, οι γιατροί την διαψεύδουν.

 

Επιπλέον, ο κ. Λαμπρόπουλος είπε με νόημα ότι αν υπάρχει στόχευση σε ένα πρόσωπο, τότε αυτό καλείται για κατάθεση τελευταίο. Τέλος, ο δημοσιογράφος είπε πως δεν θεωρεί πως υπάρχουν οικονομικά κίνητρα τα οποία να έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος γνώρισε την αποθέωση στο Τουίτερ για την οργάνωση αυτής της «εκδήλωσης».

 

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

5 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

6 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

7 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

8 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

8 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

8 ώρες ago