ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης για την απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου: Δυσαναπλήρωτο το κενό

«Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση “δυσαναπλήρωτο κενό” το πλήρες νόημά της», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον θάνατο του πρώην προέδρου του ΣΕΒΟδυσσέα Κυριακόπουλου.

«Ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης», συνέχισε ο πρωθυπουργός.
«Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», σημειώνει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Κυριακόπουλος έπασχε εδώ και κάποιο καιρό από καρκίνο, αλλά δυστυχώς, η μάχη του έναντι στην θανατηφόρα ασθένεια ήταν σύντομη.

O Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B την οποία το 2014 πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys και συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο.

Γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία, ενώ πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ-Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανακάλυψε ότι προσβλήθηκε από καρκίνο το περασμένο καλοκαίρι και νοσηλεύτηκε σε μία από τις πιο μοντέρνες κλινικές για την θεραπεία του καρκίνου στη Λοζάνη της Ελβετίας. Παρά τις προσπάθειες των Ελβετών γιατρών η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία και πριν από 1ο μέρες όταν του ανακοινώθηκε ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη και επέρχεται το μοιραίο επέστρεψε οικογενειακώς στην Αθήνα με ο ιδιωτικό του αεροπλάνο.

Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του τις πέρασε με τα τρία παιδιά του και τη σύζυγό του. Μάλιστα, οι δύο κόρες του γνωρίζοντας την σοβαρή κατάσταση της υγείας του, ανέβαλαν προ ολίγου καιρού τους γάμους του οι οποίοι είχαν προγραμματιστεί για το φετινό καλοκαίρι.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

22 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago