ΕΛΛΑΔΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: «Θα τον δείτε και δεν θα το πιστεύετε» λέει ο δικηγόρος του – Γιατί διεκόπη η διαδικασία

Δήλωση αποχής υπέβαλλε με την έναρξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου λόγω περιστατικού στο παρελθόν με την μια εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, Κική Μπακιρτζίδου.

Η δικηγόρος ωστόσο υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελέας, εκφράζοντας την εκτίμησης της για την εισαγγελική λειτουργό, δηλώνοντας πως ό,τι συνέβη αφορά άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη η οποία δεν ήταν προσωπική. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

Στο μεταξύ, με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν δύναται να παραστεί σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε ο έτερος συνήγορος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Ο κ. Φιλιππίδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δεν θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια και η Ζέτα Δούκα.

O Πέτρος Φιλιππίδης θα απουσιάζει σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Μιχάλη Δημητρακόπουλο. Ο κατηγορούμενος έχει μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ωστόσο δεν θα εμφανιστεί σήμερα στο δικαστήριο για λόγους υγείας ενώ θα ζητηθεί ολιγοήμερη διακοπή.

Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων χθες ότι θα ζητήσει διακοπή της δίκης: «Είναι παθολογικό το πρόβλημα, είναι ψυχολογικό. Ελπίζω να είναι σε θέση στη μετά διακοπή δικάσιμο να είναι παρόν. Εάν δεν μπορεί να περπατήσει, ακόμα και με καροτσάκι θα έρθει. Δίκη χωρίς τον Πέτρο Φιλιππίδη όπως αντιλαμβάνεστε είναι δυσχερής….»! Και ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Έχει κλονιστεί η υγεία του…»!

Ο συνήγορός του τόνισε: «Έχει διαύγεια πνεύματος. Είναι απόλυτα υγιής πνευματικά, σωματικά έχει πρόβλημα… υπάρχει η λύση με το καροτσάκι, θα είναι όμως στο δικαστήριο, θα έρθουν οι συνάδερφοι… Έχει δυσκολία στο να περπατήσει, έχει χάσει πολλά κιλά! Δεν είναι στο νοσοκομείο, είναι στη φυλακή…»!

Ο γνωστός πρωταγωνιστής θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για ένα βιασμό κατά συρροή νεαρής ηθοποιού που φέρεται να τελέστηκε το 2008, καθώς και για δύο απόπειρες βιασμού, πάλι σε βάρος νεαρών συναδέλφων του, που φέρονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Σε όλες τις σεξουαλικές επιθέσεις, μάλιστα, φέρεται να υπάρχουν κοινά στοιχεία, και κυρίως το γεγονός πως σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Πέτρος Φιλιππίδης εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως γνωστού ηθοποιού και θιασάρχη για να προσεγγίσει τα θύματά του, υποσχόμενος ότι θα τις βοηθήσει να βρουν δουλειά στο θεατρικό σανίδι.

Κάτι που επισημαίνεται και στην εισαγγελική πρόταση παραπομπής του σε δίκη, στην οποία η εισαγγελέας Ευθυμία Στάμου είχε, μάλιστα, αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά» τα οποία «συνέβησαν χωρίς συναίνεση των θυμάτων», ενώ αναφορικά με το επιχείρημα του κατηγορούμενου ηθοποιού ότι οι τρεις γυναίκες επιδιώκουν την προβολή τους, είχε τονίσει πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας», αφού μάλιστα καμία από τις τρεις δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά της στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, με τις αρχές να έχουν απορρίψει το αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ή και με ηλεκτρονική επιτήρηση (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), με βασικό επιχείρημα ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρο του κατηγορουμένου (π.χ. στο καμαρίνι του ή στο αυτοκίνητό του) και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Ο ίδιος ο ηθοποιός εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι ερωτικές σχέσεις που είχε με τις τρεις καταγγέλλουσες ήταν συναινετικές, ενώ πρόσφατα άλλαξε και δικηγόρο – ενώ αρχικά τον υπερασπιζόταν ο Θέμης Σοφός, πλέον συνήγοροί του είναι οι Μιχ. Δημητρακόπουλος και Κ. Πακιρτζίδου.

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου.

Από την πλευρά ωστόσο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου ήταν οι πρώτες τρεις που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία ωστόσο έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

21 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago