ΕΛΛΑΔΑ

Επιδότηση στα καύσιμα: Ποιοι θα την δικαιούνται, πόσο θα είναι – Τα δικαιολογητικά και ο τρόπος που θα παίρνουν τα χρήματα

Το πρωί της Πέμπτης (08:30)  θα ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς το πακέτο των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας, που θα περιλαμβάνει επιπλέον των επιδοτήσεων στα τιμολόγια σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, το έκτακτο επίδομα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και μέτρο της μερικής κάλυψης του κόστους των υγρών καυσίμων.

Σε ότι έχει να κάνει με τα καύσιμα η επιδότηση στην βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, θα γίνεται μόνο με εισοδηματικά κριτήρια και όχι με περιουσιακά και το ποσό θα προκύπτει με βάση όσα έχει δηλώσει ο κάθε πολίτης στην εφορία και με βασική προϋπόθεση ότι θα έχει αυτοκίνητο. Έτσι θα πιστωθεί ένα συγκεκριμένο ποσό στον καθένα. Η επιδότηση είναι από 15 έως 20 λεπτά το λίτρο και για την βενζίνη και το ίδιο και για το πετρέλαιο κίνησης.

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και του gov.gr θα γίνεται η στήριξη με επιδότηση για την προμήθεια καυσίμων, όπως γνωστοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είμαστε τεχνικά έτοιμοι για να υποστηρίξουμε τα μέτρα όταν θα ανακοινωθούν. Θα υπάρξει σύντομα ανακοίνωση των μέτρων. Ολοκληρώνονται και οι τελικές λεπτομέρειες για τη διαδικασία αυτή. Ο σκοπός είναι ο πολίτης που πληρώνει μια τιμή στην αντλία να έχει τελικά μικρότερο κόστος το οποίο θα χρειαστεί να καταβάλει. Και στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Αυτό που θα κάνουμε είναι να έχουμε μια εύκολη χωρίς καθυστερήσεις διαδικασία χωρίς να ταλαιπωρούμε τον πολίτη» περιέγραψε.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα. Αν και δεν ήθελε να δώσει πολλές λεπτομέρειες, ωστόσο είπε ότι θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις. «Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει κάποια διαδικασία που δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να ψάχνει δικαιολογητικά ή για διάφορα πράγματα που θα τον ταλαιπωρήσουν. Θα είναι εύχρηστη και γρήγορη η διαδικασία» σημείωσε.

Και πρόσθεσε ότι η επιδότηση αυτή θα αφορά ανθρώπους «που θα πρέπει να πληρώνουν μικρότερη τιμή σε σχέση με αυτήν που καταβάλουν όταν στην αντλία βλέπουν την τιμή του καυσίμου. Αυτό θα δείτε πώς θα υλοποιηθεί πολύ, πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα γιατί ολοκληρώνονται οι τεχνικές. Βεβαίως και θα είμαστε έτοιμοι όταν θα ανακοινωθούν τα μέτρα και υποσχόμαστε ότι θα είναι εύχρηστη η διαδικασία και δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι πολίτες ότι θα ταλαιπωρηθούν».

Όσον αφορά στο πού θα δημιουργηθεί αυτή πλατφόρμα είπε «κάθε δράση γίνεται μέσω του gov.gr . Όπως γνωρίζετε είναι η νέα πύλη της δημόσιας διοίκησης και έχει μαζέψει ένα σύνολο υπηρεσιών. Γενικότερα ο σκοπός είναι να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης».

hlektragr

Recent Posts

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Οι Μεγάλες Ώρες της Μεγάλης Παρασκευής ανεγνώσθησαν σήμερα στον Μοναστηριακό και Πατριαρχικό Ναό των Αγίων…

20 ώρες ago

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Τελετή του Αγίου Φωτός – Πώς θα μεταφερθεί στην Ελλάδα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και εν μέσω του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας θα σταλεί…

21 ώρες ago

3 τόνοι κρέατα και 8 τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν από την «Θεοπροσφορά» ενόψει της εορτής του Πάσχα

«Η ΘΕΟΠΡΟΣΦΟΡΑ», από την 1η Απριλίου 2024 έως και την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου 2024,…

21 ώρες ago

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου τελέστηκε κι εφέτος το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαΐου…

21 ώρες ago

Μεγάλη Παρασκευή: Ημέρα κατάνυξης και θρήνου – Κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ίσως η πιο φορτισμένη συγκινησιακά ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας καθώς κορυφώνεται…

21 ώρες ago

Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αττική Οδό μετά από τροχαίο, μποτιλιάρισμα στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου

Μποτιλιάρισμα παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα στους δρόμους της Αττικής, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των…

21 ώρες ago