Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Η συνταγή της ημέρας: Φανταστική στριφτόπιτα με φέτα, μέλι και σουσάμι

Φανταστική στριφτόπιτα με φέτα, μέλι και σουσάμι, με μια πανεύκολη συνταγή που σας δίνει ο Πέτρος Συρίγος για εγγυημένο αποτέλεσμα!

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι
220 γραμμ. νερό
50 γραμμ. ξύδι
20 γραμμ. ελαιόλαδο
10 γραμμ. αλάτι
Αλεύρι (για το άνοιγμα της ζύμης)

Για την γέμιση

1 πράσσο μεγάλο ψιλοκομμένο
400 γραμμ. κατσικίσιο τυρί (σκληρό)
400 γραμμ. ανθότυρο
1 μικρό ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέλι
Σουσάμι
Μαυροσούσαμο

Διαδικασία

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε με τα δάχτυλα μας, ώστε να ποτήσει το αλεύρι. Προσθέτουμε το ξύδι και το νερό, ενώ παράλληλα ζυμώνουμε. Η ζύμη πρέπει να μην κολλάει στα χέρια. Καλύπτουμε καλά την ζύμη μας με μια πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε για τουλάχιστον 45 λεπτά να ξεκουραστεί.

Για την γέμιση: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο πράσο και το σωτάρουμε για 2 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ενώ παράλληλα προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ τρίβουμε τα τυριά ή τα θρυμματίζουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το αυγό, τον ψιλοκομμένο μάραθο, το πιπέρι και το κρύο σωταρισμένο πράσο. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και τα αφήνουμε στην άκρη, ενώ προετοιμάζουμε το άνοιγμα του φύλλου.

Σε μια καθαρή επιφάνεια αλευρώνουμε και κόβουμε στα 6 το ζυμάρι μας και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά, (λεπτό και όσο γίνεται παραλληλόγραμμο). Αλευρώνουμε σε όλες τις επιφάνειες για να μας βοηθήσει στο άνοιγμα. Με ένα πινέλο αλείφουμε τη ζύμη μας παντού και στο κάτω μέρος της (προς τη πλευρά μας δηλαδή) απλώνουμε στην ευθεία παράλληλα 3 κ.τ.σ από τη γέμιση, την σκεπάζουμε τυλίγοντας το ρολό προς τα μέσα.

Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό σχηματίζοντας σαλιγκάρι. Την άκρη τη βάζουμε προς τα κάτω ώστε να μην ξεκολλήσει. Την τοποθετούμαι σε μια λαδόκολλα που έχουμε αλευρώσει από πριν και την βάζουμε στην κατάψυξη πριν το τηγάνισμα ή το ψήσιμο, ώστε να μην ανοίξει το φύλλο μας. Αν τις τηγανίσετε θέλουν περίπου 2 λεπτά απο τη κάθε πλευρά, ενώ σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά. Όταν ροδίσει, ρίχνουμε το μέλι και το σουσάμι.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

7 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

7 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

7 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

7 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

8 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

8 ώρες ago