ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Βρέθηκε ζωντανός και διεσώθη Λευκορώσος επιβάτης – Άκουγε φωνές άλλων επιβατών – Καρέ-καρέ η διάσωσή του

Euroferry Olympia: Ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου βρέθηκε ο ένας εκ των 12 αγνοουμένων από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πρόκειται για 21χρονο οδηγό φορτηγού λευκορωσικής καταγωγής, διαψεύδοντας τις πρώτες πληροφορίες που ήθελαν να είναι από τη Λιθουανία. Ο επιβάτης κατάφερε να απεγκλωβιστεί, βγήκε στο κατάστρωμα και έπειτα επιβιβάστηκε σε σκάφος του Λιμενικού.

Γύρω στις 11:30 π.μ, ο 21χρονος έφτασε στην Κέρκυρα για να εξεταστεί από γιατρούς. Πάντως, η κατάστασή της υγείας του κρίνεται καλή, παρά την ολοκλήρωση 53 ωρών από το ξέσπασμα της φωτιάς μέχρι τη στιγμή της διάσωσής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λευκορώσος βρισκόταν σε καμπίνα, όπου η θερμοκρασία ήταν κάπως χαμηλότερη από ό,τι στο υπόλοιπο πλοίο.

«Πείτε μου ότι ζω» φέρονται να ήταν οι πρώτες λέξεις που είπε ο Λευκορώσος στους διασώστες. Επιπλέον, είπε πως ανά φάσεις άκουγε φωνές άλλων επιβατών, γεγονός που δημιούργησε αισιοδοξία στους διασώστες.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. «Οι προσπάθειες ανεύρεσης των αγνοουμένων θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση», είπε ο κ. Πλακιωτάκης. Επιπλέον, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είπε πως ο Λευκορώσος επιζών φέρεται να βρισκόταν εντός της λίστας επιβατών.

Δείτε καρέ-καρέ το πώς απεγκλωβίστηκε ο 21χρονος Λευκορώσος:
Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Euroferry Olympia ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβολίο στα βόρεια της Κέρκυρας, βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης. Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο.

Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο.

Στο εσωτερικό του, εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, ενώ από το πίσω μέρος του πλοίου συνεχίζει να βγαίνει καπνός.

Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει. Πληροφορίες θέλουν ομάδα της ΕΜΑΚ να μπαίνει στο πλοίο μέσα στις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA.

hlektragr

Recent Posts

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

  Καιρός: Η πρόγνωση για Σάββατο και Κυριακή Σάββατο 18/5 Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία…

10 ώρες ago

Οδηγίες Προφύλαξης για την Αφρικανική Σκόνη από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σας εφιστά τη προσοχή για τις επόμενες…

10 ώρες ago

Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό Αλεποχωρίου – Ψάθας

Καθίζηση του οδοστρώματος και κατολισθήσεις βράχων, οδήγησαν την Τροχαία Αττικής στην απόφαση για πλήρη διακοπή…

10 ώρες ago

Χρήστος Λαμπρόπουλος: «Η αειφορία δεν είναι μόνο επιλογή, αλλά απαραίτητη για την επιβίωση και την ευημερία»

Η εκδήλωση με τίτλο «Σταχυολόγηση της αειφορίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη,…

10 ώρες ago

MyCoast: Σχεδόν 14.000 πολίτες κατέβασαν την εφαρμογή – Μέχρι στιγμής οι καταγγελίες φτάνουν τις 500

Περίπου 14.000 πολίτες κατέβασαν μέχρι σήμερα τη νέα ψηφιακή εφαρμογή MyCoast, σε διάστημα λίγων ημερών…

10 ώρες ago

Η Ελλάδα φιλοξενεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Σούμο στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι θα φιλοξενηθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σούμο από τις 24 έως τις 26 Μαΐου.…

11 ώρες ago