ΕΛΛΑΔΑ

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη κατά την έναρξη του Διεθνές Συνεδρίου “Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας”

Δηλώσεις Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη κατά την έναρξη του Διεθνές Συνεδρίου “Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας” στις 18/02/2022 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στην Αθήνα. Το συνέδριο είναι μια συνδιοργάνωση της AHEPA HJ25 Άγιος Ανδρέας – Αχαΐα και της Hermes Expo International, σε συνεργασία με Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο, Επιμελητήρια, Α.Ε.Ι., Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές και άλλους φορείς και συνεργάτες.
Σκοπός της διοργάνωσης, εκτός των άλλων, είναι η κατά τόπους παρουσίαση του επενδυτικού προφίλ κάθε Περιφέρειας, η προώθηση των εξαγωγών της σε συνδυασμό με την περαιτέρω διάχυση του τουριστικού της προϊόντος, και η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων ως προορισμού για τον τουρισμό, την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και κατάρτιση κ.ο.κ.
Η διεθνής αυτή πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί μέσω μιας σειράς ημερίδων, με κεντρικό τίτλο «Επενδύσεις, Εξωτερικό Εμπόριο, Τουρισμός, Εκπαίδευση, Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ελλάδα». Η πραγματοποίηση των ημερίδων θα γίνει στο χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως και Δεκέμβριο του 2022, σε όσες Περιφέρειες της Ελλάδας συμμετάσχουν. Η έναρξη θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Οι συμμετέχοντες στις παραπάνω εκδηλώσεις (Διπλωμάτες, Επιχειρηματίες, Δημοσιογράφοι κ.ά.), στις οποίες θα διεξάγονται και επιχειρηματικές συναντήσεις, θα εκπροσωπούν τους εξής προορισμούς: ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ισραήλ, Ρωσία, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράκ, Κουβέϊτ, Μπραχρέϊν, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Νορβηγία, κ.α.

Η επίσημη έναρξη της διεθνούς διοργάνωσης, θα μεταδοθεί livestreaming στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Ιταλία, Κορέα, Ρωσία, Κουβέϊτ, Γερμανία, Καζακστάν, Αργεντινή και Αυστραλία.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των:
Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – Enterprise Greece Invest and Trade – Order of AHEPA – GOJ – Hellenic American National Council – Istituto Ellenico di Cultura – COFACE for Trade – Lifetime – OnTime Books – KOPE – OVUM – KSI Greece – Quantum IASIS – ALETRI Alonissos Swim Up Hotel.

hlektragr

Recent Posts

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

11 λεπτά ago

Ναύπλιο: Εγκαίνια του 9ου Mediterranean Yacht Show

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Έλενας Ράπτη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 27 Απριλίου τα εγκαίνια…

20 λεπτά ago

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέρασε από τη διώρυγα της Κορίνθου το ιστιοφόρο Belem με τη Φλόγα

Το ταξίδι του για τη Μασσαλία συνεχίζει το γαλλικό ιστιοφόρο Belem, το οποίο μεταφέρει την…

1 ώρα ago

Συνεδριάζει την Μεγάλη Τρίτη η Περιφερειακή Επιτροπή Πελοποννήσου

Την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο κτήριο του…

9 ώρες ago

Τουρισμός για όλους 2024: Έγινε η κλήρωση για τους δικαιούχους

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για όλους 2024 και αναμένεται να…

9 ώρες ago

Εκτεταμένες καμπάνιες του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το «Πάσχα 2024»

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ.…

11 ώρες ago