Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο στα Χανιά: «Ήθελαν να χτυπούν ηλικιωμένους» – Καταγγελίες από πρώην εργαζόμενο

Νέες λεπτομέρειες για το γηροκομείο «Αγία Σκέπη» στα Χανιά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από πρώην εργαζόμενο, που αποκάλυψε ότι είδε να κακοποιούνται ηλικιωμένοι από συναδέλφους του και μερικές φορές για την απόλαυση των τελευταίων.

Ο άντρας, που είναι από τα πρώτα άτομα που προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, μίλησε στη κάμερα της εκπομπής «Tlive» και σημείωσε πως «εκεί δεν ήταν ότι καλύτερο, με βάση όσα έβλεπα. Τις πρώτες μέρες επειδή δεν έκανα κάτι, δεν είδα κάτι περίεργο».

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι «από την τρίτη μέρα και μετά άρχισα να βλέπω, πως έδεναν τους ηλικιωμένους. Έτυχε σε πολλά περιστατικά να δω συναδέλφους να χτυπάνε τους ηλικιωμένους, κάποιες φορές γιατί αντιδρούσαν οι ηλικιωμένοι, άλλες γιατί έτσι ήθελαν. Δεν ξέρω ακριβώς. Για αυτό δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις με την διοίκηση και με τους συναδέλφους».

Στο συγκεκριμένο γηροκομείο μέσα σε ενάμιση χρόνο έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 73 ηλικιωμένοι, ενώ η δικογραφία προκαλεί ανατριχίλα, αφού αναφέρει ότι τάιζαν τους ηλικιωμένους αποφάγια και τους έδιναν ψυχοφάρμακα για να μην αντιδρούν.

Μάλιστα, έχει σχηματιστεί για την υπόθεση μια ογκωδέστατη δικογραφία με βαρύτατες κατηγορίες επτά ατόμων, οι οποίοι πήραν προθεσμία να απολογηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

«Δάγκωναν τον εαυτό τους»

Επίσης, στη κάμερα της εκπομπής μίλησε συγγενής θύματος και ανέφερε πως έδεναν τους ηλικιωμένους, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αυτοτραυματίζονται, μην αντέχοντας όλα αυτά που περνούσαν.

«Δε ξέρετε τι είναι να κλαίνε ηλικιωμένοι, να χτυπιούνται, να δαγκώνουν τον εαυτό τους, τους δένανε σαν ζώα, τους βάζανε πίσω στα καγκελώματα στη μπάρα, για να μην φεύγουν ούτε τα καρότσια», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναπαρήγαγε δηλώσεις συγγενή ηλικιωμένου που διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Σκέπη» και ανέφερε ότι «από την πείνα στην ουσία πέθανε. Δε μας άφηναν να της πηγαίνουμε φαγητό. Μας είχαν πετάξει κλοτσηδόν έξω».

hlektragr

Recent Posts

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

1 ώρα ago

Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου στο Μυστρά | Δημήτρης Πτωχός: «Πλεονέκτημά μας η ποιότητα των προϊόντων μας»

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκε στο Μυστρά ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Ελαιολάδου «Athena Internamonal Olive Oil Compemmon» (ΑΤΗΕΝΑ…

2 ώρες ago

Μαθητές του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως

Αντιπροσωπεία μαθητών του «Μουσικού Σχολείου Κορίνθου» συνοδευόμενοι από τους Εκπαιδευτικούς τους κ. Κωνσταντίνα Ξύδη, κ.…

2 ώρες ago

Φόρος εισοδήματος: Άμεσες πληρωμές για τις επιστροφές φόρων

Συνολικά αλλάζει το «τοπίο» γύρω από τον φόρο εισοδήματος, με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Φορολογικής…

3 ώρες ago

Αυστηρά πρόστιμα για ακαθάριστα οικόπεδα – Σε κατάσταση συναγερμού η κυβέρνηση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη…

4 ώρες ago

Στους Αγίους Θεόδωρους ανοίγει το πρώτο πρατήριο υδρογόνου της χώρας

  Στα τέλη του έτους αναμένεται ότι θα λειτουργήσει στην Ελλάδα ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού…

5 ώρες ago