Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Ιταλός απήγαγε και τραυμάτισε με τσεκούρι 38χρονο Αλβανό εξαιτίας μιας… μοτοσικλέτας!

Μια απίστευτη υπόθεση που απασχολεί τις αρχές από το 2016 αναβιώνει την επόμενη εβδομάδα στο εδώλιο Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με εμπλεκόμενους δύο Ιταλούς, θείο και ανιψιό, που κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν με μαχαίρι, τσεκούρι και taser έναν 38χρονο Αλβανικής καταγωγής για μια… μοτοσικλέτα στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών, φυλάκιση ενός μηνός και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στον 46χρονο και στον 35χρονο ποινή κάθειρξης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση επίσης να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση από τον 46χρονο και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Τι καταγγέλλει ο 38χρονος

Τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2016 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετέβησαν σε δρόμο της πόλης μας για τραυματισμένο άτομο το οποίο όπως υποστήριζε είχε ξεφύγει από τους απαγωγείς του.

Επρόκειτο για τον 38χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής ο οποίος και κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι στις 5 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας δύο γνωστοί του Ιταλοί τον προσκάλεσαν στο κατάστημα που λειτουργούσαν στην πόλη της Ρόδου. Εκεί τον ακινητοποίησαν, τον φίμωσαν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό με σχοινί και καλώδιο, τον οδήγησαν σε αποθήκη καταστήματος, τον χτυπούσαν με μαχαίρια και ένα τσεκούρι, ενώ του έκαναν ηλεκτροσόκ με μία συσκευή εκκένωσης «taser».

Ο Αλβανός είχε καταγγείλει επίσης στο κατάστημα ότι άφησε τον 35χρονο για να τον εποπτεύει, ενώ όταν κάποια στιγμή αυτός αποκοιμήθηκε, κατάφερε να ξεφύγει.

Μετά τις καταγγελίες, οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα του 46χρονου όπου και εντόπισαν τον 35χρονο, τον συνέλαβαν ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια, ένα τσεκούρι, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), σχοινί και καλώδιο μπαλαντέζα καθώς και μία βερμούδα, ένα μπλουζάκι και ένα μαντήλι με τα οποία ο 38χρονος Αλβανός είπε ότι τον είχαν φιμώσει.

Στη συνέχεια ακολούθησε και η σύλληψη του 46χρονου Ιταλού, ο οποίος εντοπίστηκε στο σπίτι του, ενώ στην κατοχή των δύο ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 35 ναρκωτικά χάπια.
Σε ό,τι αφορά τον 38χρονο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Για μια μοτοσικλέτα

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 38χρονος αλλοδαπός, όλα ξεκίνησαν με αφορμή τα χρήματα που είχε δώσει ο τελευταίος για την αγοραπωλησία μίας δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Η αρχική τιμή πώλησης του οχήματος από τον κουνιάδο του– όπως είπε ο Αλβανός- ήταν 4.500 ευρώ αλλά τελικά καθώς ο Ιταλός δεν είχε τόσα χρήματα συμφώνησαν στις 3.500 ευρώ, από τις οποίες έδωσε τις 2.500 και τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ θα τα έδινε στη συνέχεια.

Ο Αλβανός δήλωσε κατηγορηματικά ότι ουδέποτε μπήκε στο σπίτι του Ιταλού και έκλεψε χρήματα ή κοσμήματα και διευκρίνισε ότι βασανίστηκε από τον 46χρονο Ιταλό, ενώ ο 35χρονος ανιψιός του δεν είχε ανάμιξη πέραν του γεγονότος ότι κρατούσε στο σώμα του 38χρονου ένα μαχαίρι όπως του είχε υποδείξει ο θείος του προκειμένου να παραμένει ακίνητος.

Ο ίδιος μίλησε για τα τηλέφωνα που έγιναν σε άλλα δύο άτομα προκειμένου να φέρουν τα χρήματα για να ελευθερωθεί, ενώ επεσήμανε ότι λύθηκε και κατάφερε να διαφύγει μόνος του.

Ο 38χρονος είχε τονίσει ότι δεμένος όπως ήταν τον βρήκε προσωπικό της καθαριότητας του δήμου, εκείνοι τον έλυσαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα αυτά καθώς και οι βασανισμοί του υπάρχουν καταγεγραμμένα σε βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο δόθηκε στην αστυνομία.

Οι κατηγορούμενοι λένε ότι ο 38χρονος απείλησε τον 46χρονο

Από την άλλη πλευρά θείος και ανιψιός, αρνούνται τις κατηγορίες, και ισχυρίστηκαν μεταξύ άλλων ότι ο 38χρονος Αλβανός είχε απειλήσει τον 46χρονο Ιταλό ότι θα τον σκοτώσει όπως επίσης και την οικογένειά του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος είπε πως ο 38χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι μέσα στο μαγαζί και ότι εκείνος τον έδεσε γιατί φοβήθηκε.

Ο ίδιος είχε αναφερθεί και στην κατάθεση του Αλβανού η οποία είχε πει ότι είναι ψευδής στο μεγαλύτερο μέρος της, καθώς αφενός δεν χρωστάει χρήματα για τη μηχανή την οποία έχει εξοφλήσει και αφετέρου τίποτα από όσα έγιναν δεν είναι έτσι όπως τα περιγράφει ο καταγγέλλων. Τα ίδια ανέφερε και την κατάθεσή του ο 35χρονος ανιψιός.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο άνδρες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

20 ώρες ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

1 ημέρα ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

1 ημέρα ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

1 ημέρα ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

1 ημέρα ago