Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Μπλιώνα στον Αλκη: Τα θύματα των χούλιγκανς στην Ελλάδα

Ο 19χρονος Αλκης είναι το τελευταίο θύμα  των χούλιγκανς στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη στυγνή του δολοφονία το Eleftherostypos.gr σας παρουσιάζει τις προηγούμενες ιστορίες βίας στα γήπεδα.

1986: Χαράλαμπος Μπλιώνας

Στις 26 Οκτωβρίου του 1986, η ΑΕΛ υποδεχόταν στο Αλκαζάρ τον ΠΑΟΚ! Ο  20χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ Βασίλης Θεοδωρίδης, εκτόξευσε φωτοβολίδα και εκείνη χτύπησε στα πλαϊνά κιγκλιδώματα του γηπέδου και καρφώθηκε στο λαιμό του 29χρονου Λαρισαίου καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα. Ο Μπλιώνας ξεψύχησε πριν φτάσει στο νοσοκομείο.

Ο νεαρός καθηγητής από την Ελασσόνα δεν είχε προγραμματίσει να δει τον αγώνα, αλλά ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα και ξεκίνησε από το χωριό του το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα. Ομως, όταν έφτασε στον σταθμό των ΚΤΕΛ είχε χάσει λεωφορείο για πέντε λεπτά και το επόμενο για τον προορισμό το αναχωρούσε αργά το απόγευμα. Ασθενοφόρο στο γήπεδο δεν υπήρχε και φορείο έγινε μια διαφημιστική πινακίδα και ο Μπλιώνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε μια καρότσα ενός αγροτικού, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς καθ’ οδόν απεβίωσε!

1991: Γιώργος Παναγιώτου

Τον Ιανουάριο του 1991 η ΑΕΚ φιλοξενούσε τον Ολυμπιακό. Ο 17χρονος Γιώργος Παναγιώτου από τον Πειραιά σκοτώθηκε όταν δέχτηκε μια κροτίδα στην κοιλιακή χώρα. Ο νεαρός πήγαινε στο γήπεδο και στις 14:27, στη διασταύρωση των δρόμων Σεβαστείας και Μενεμένης δέχθηκε στην κοιλιά, από κοντινή απόσταση, φωτοβολίδα, που είχε εκτοξευθεί με ειδικό πιστόλι για ρίψη φωτοβολίδων.Η μητέρα του πήρε την απόφαση να κάνει δωρεά μελών του σώματος του άτυχου γιου της.

1993: Γιώργος Καρνέζης

Τον Απρίλιο του 1993, ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καρνέζης δολοφονήθηκε στο αμάξι από μαχαιριές οπαδών του Ολυμπιακού. Ο 25χρονος είχε πάει μαζί με φίλους του στη Γλυφάδα για να δει από κοντά τον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στους «αιωνίους». Ο Καρνέζης μισή ώρα μετά το ντέρμπι έγινε αντιληπτός από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού όταν ήταν στην πλατεία της Γλυφάδας μέσα στο αμάξι μαζί με πέντε φίλους του. Ο 23χρονος δράστης έβγαλε μαχαίρι και έριξε μια μαχαιριά στον άτυχο Καρνέζη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο.

2001: Γιάννης Ρουσάκης

Τον Σεπτέμβριο του 2011 υπήρξε ένα άλλο ραντεβού θανάτου με θύμα τον οπαδό του Παναθηναϊκού, Γιάννη Ρουσάκη. Σε συμπλοκή οπαδών στο Ηράκλειο Κρήτης ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ηρόδοτο, έπεσε νεκρός ο 21χρονος από τα Μάλια. Οι συμπλοκές έγιναν τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο και επρόκειτο για προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν δώσει για να λύσουν τις διαφορές τους περίπου 30 οπαδοί του ΟΦΗ, του Ηρόδοτου, ενώ ανάμεσά τους ήταν και άτομα που υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό.

2014: Κώστας Κατσούλης

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 στο πλαίσιο  τους αγώνα της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα στον Ηρόδοτο και τον Εθνικό, ο οπαδός των φιλοξενούμενων Κωνσταντίνος Κατσούλης χτυπήθηκε από οπαδούς των Κρητικών. Για περίπου 20 λεπτά οι εξέδρες είχαν μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ο 46χρονος  Κατσούλης  δέχθηκε  χτυπήματα στο κεφάλι που του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και αιμορραγία. Μεταφέρθηκε στο «Βενιζέλειο», έκανε αξονική τομογραφία και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ στη συνέχεια τον μετέφεραν στην Αθήνα. Ομως, στις 29 Σεπτεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του στρατιωτικού νοσοκομείου «401».



2007: Μιχάλης Φιλόπουλος

Στις 29 Μαρτίου 2007 στην Παιανία πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο 22χρονος οπαδός του «τριφυλλιού» Μιχάλης Φιλόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στη Λεωφόρο Λαυρίου.

Στο παιχνίδι του βόλεϊ γυναικών δεν υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη στην περιοχή και οι οπαδοί των αιωνίων, όπως φάνηκε, είχαν κλείσει «ραντεβού» Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συγκεντρώθηκαν στο Χαλάνδρι ενώ του Ολυμπιακού στον Πειραιά και μονομάχησαν στη Λεωφόρο Λαυρίου. Ο άτυχος Μιχάλης Φιλόπουλος δέχτηκε πολλά χτυπήματα, αλλά οι μαχαιριές του στοίχισαν τη ζωή.

2014 – Κώστας Κατσούλης

Ο 47χρονος Κώστας Κατσούλης, το 2014 πήγε να παρακολουθήσει τον αγαπημένο του Εθνικό Πειραιώς στο στάδιο “Ηρόδοτος” της Κρήτης, όπου η ομάδα του αντιμετώπιζε τον τοπικό Ηρόδοτο για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Κώστας Κατσούλης, συμμετείχε σε συμπλοκές με οπαδούς λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Μετέπειτα διακομίστηκε αεροπορικά στο στρατιωτικό νοσοκομείο Αθήνας, όπου παρέμεινε για δύο εβδομάδες αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής και έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, θα ανακοινώσει την αναβολή όλων των εθνικών διοργανώσεων των ομαδικών αθλημάτων της προσεχούς αγωνιστικής ως φόρο τιμής στη μνήμη του 47χρονου.

2020 – Τόσκο Μποζατζίσκι

Ήταν Κυριακή, 5/01 του 2020 όταν ένας 28χρονος Βούλγαρος οπαδός της Μπότεφ Πλόβντιβ -ομάδας που είναι αδελφοποιημένη με τον Άρη- χάνει τη ζωή του ύστερα από αιματηρή συμπλοκή μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τόσκο Μποζατζίσκι χτυπήθηκε άγρια και έπεσε στον δρόμο, όπου μια 26χρονη οδηγός τον παρέσυρε θανάσιμα. Η οδηγός υποστήριξε ότι ήταν περαστική και πως δεν είχε δόλο, ωστόσο η 26χρονη γυναίκα τελικά συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο.

hlektragr

Recent Posts

Η ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

Τό Μέγα Σάββατον, 21ην Ἀπριλίου /4ην Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν ἡ Τελετή τοῦ Ἁγίου Φωτός…

1 ημέρα ago

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αρκαδίας, Κωνσταντίνος Μανδρώνης, την Μεγάλη Πέμπτη 2…

2 ημέρες ago

Η Τελετή του Επιταφίου εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων (video)

Τό ἑσπέρας τῆς Μεγάλης Παρασκευῆς, 20ῆς Απριλίου/3ης Μαΐου 2024, ἔλαβε χώραν εἰς τόν Πανίερον Ναόν…

2 ημέρες ago

Πάσχα 2024: Η μεγαλύτερη έξοδος μετά τον κορωνοϊό – Πάνω από 425.000 οχήματα έφυγαν από την Αττική

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών, θεωρείται η φετινή, με εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίους…

2 ημέρες ago

Άγιο Φως: Στις 19:30 στο «Ελ. Βενιζέλος» από τα Ιεροσόλυμα – Πώς θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου φτάνει στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως, μεταφέροντας…

2 ημέρες ago