Skip to content
Τε. Μαρ 22nd, 2023
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΗΛΕΚΤΡΑ Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

Δύναμη στην ενημέρωση…. ποιότητα στην ψυχαγωγία

Primary Menu
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Παράταση των μέτρων μέχρι 23/1 -«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση», τι θα ακολουθήσει
  • ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση των μέτρων μέχρι 23/1 -«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση», τι θα ακολουθήσει

1 έτος ago
Παράταση των μέτρων μέχρι 23/1 -«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση», τι θα ακολουθήσει - ΕΛΛΑΔΑ
Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares

Ο κύβος ερρίφθη από την Επιτροπή Ειδικών, η οποία αποφάσισε την παράταση των υφιστάμενων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη.

Επειτα από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας ότι τα μέτρα θα χρειαστεί να παραταθούν για ακόμη μία εβδομάδα, μιας και η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον συνεχίζει να είναι μεγάλη, διατηρώντας την πίεση στο σύστημα Υγείας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα μέτρα θα παραταθούν για τουλάχιστον μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου, καθώς βάσει της προηγούμενης απόφασης οι περιορισμοί ίσχυαν μέχρι τις 16 του τρέχοντος μήνα.

Πάντως, τα μέτρα θα επανεξετάζονται διαρκώς, ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, κάτι που δεν αποκλείει εκ νέου παράτασή τους εφόσον βέβαια αυτό κριθεί απαραίτητο, με την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον (όταν αυτή έρθει) να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις αντίστοιχες αποφάσεις.

Πρώτη προτεραιότητα, πάντως, αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση παραμένει η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Μέτρα: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

«Σήμερα (σ.σ. χθες), Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μία εβδομάδα».

Μέτρα: Παραμένει στο «mute» η μουσική σε εστίαση, διασκέδαση

Η εισήγηση της Επιτροπής ήταν τα μέτρα να εφαρμοστούν για μία εβδομάδα ακόμη στην ολότητά τους και χωρίς αλλαγές.

Παρότι τις τελευταίες μέρες ακουγόταν έντονα ότι μπορεί μεν να παραταθούν τα μέτρα, αλλά να αρθεί η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και στη διασκέδαση, οι ειδικοί είχαν αντίθετη άποψη, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της μουσικής δεν πρέπει να αρθεί στην παρούσα φάση.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μίας μικρής χαλάρωσης των μέτρων, είχε πέσει στον τραπέζι το ενδεχόμενο της επιστροφής της μουσικής στην εστίαση, μετά τις 16 Ιανουαρίου, χωρίς όμως να μεταβληθεί καμία άλλη από τις απαγορεύσεις που ισχύουν. Ωστόσο, κάτι τέτοιο τελικά δεν προχώρησε, καθώς υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις ως προς αυτό.

Η δεύτερη αλλαγή είχε να κάνει με την αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων, από το 10% και έως χίλια άτομα στο 20%, αλλά ούτε αυτό προς το παρόν διαφοροποιήθηκε.

Οικονόμου: «Πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση -Θα σταθμίζουμε κάθε εβδομάδα τα μέτρα»
«Κάθε εβδομάδα θα σταθμίζουμε τα μέτρα. Κρίθηκε πρόωρο να πάμε σε χαλάρωση και για το ουσιαστικό και για τον συμβολισμό του πράγματος», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως ξέρουμε πως η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται πολύ γρήγορα και πως εξακολουθεί το σύστημα υγείας να δέχεται πίεσης και γι’ αυτό κρίθηκε σωστά ότι δεν πρέπει να πάμε σε χαλάρωση των μέτρων αυτή την εβδομάδα.

Για την πορεία της πανδημίας και αν πάμε σε ύφεση ανέφερε ότι αυτό είναι ιατρικό στοιχείο και θα το πουν οι επιστήμονες. «Έχουμε ορισμένες ενδείξεις. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι στο σύστημα υγείας εξακολουθεί να δίνεται μεγάλη μάχη, κυρίως η μετάλλαξη “Δ” εξακολουθεί να φέρνει περιστατικά στις ΜΕΘ», υπογράμμισε.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν

Θυμίζουμε ότι από το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου 2021, στις 06:00, τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η σχετική ΚΥΑ που εξειδικεύει τα μέτρα τα οποία ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας:

Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Τα 5 μέτρα για όλες τις δραστηριότητες

Στην ΚΥΑ τονίζονται αρχικά τα 5 μέτρα που ισχύουν για όλες τις δραστηριότητες:

Χρήση προστατευτικής μάσκας:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που προβλέπονται σε ειδικές διατάξεις της παρούσας.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

2. Τήρηση αποστάσεων ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο είτε μικτούς, όπου δεν προβλέπεται μεγαλύτερο εμβαδόν ανά άτομο στις επιμέρους προβλέψεις της παρούσας.

3. Τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος περιεκτικότητας άνω του εβδομήντα τοιςεκατό (70%) για την αντισηψία χεριών.

4. Υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο σε εμφανές σημείο των κανόνωνλειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο κατ’ εφαρμογή των υπό στοιχεία Δ1(δ)/ΓΠ.οικ.26335/23.4.2020 και Δ1/Π.οικ.81816/18.12.2020 εγκυκλίων του υπουργείου Υγείας που έχουν αναρτηθεί, αντίστοιχα, στις ιστοσελίδες:

www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/7108-lhpsh-metrwn-diasfalishs-ths-dhmosias-ygeias-apo-iogeneis-kai-alles-loimwksei-s-kata-th-xrhsh-klimatistikwn-monadwn

και:

www.moh.gov.gr/articles/health/dieythynsh-dhmosias-ygieinhs/metra-prolhpshs-enanti-koronoioy-sars-cov-2/8149-systaseis-gia-ton-eksaerismo-eswterikwn-xwrwn-kata-th-xeimerinh-periodo-ypo-to-prisma-ths-pandhmias-toy-ioy-sars-cov-2<p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/ellada/metra-parateinontai-mehri-23-1-epanaxiologisi”>Παράταση των μέτρων μέχρι 23/1 -«Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση», τι θα ακολουθήσει </a></p>

Share
Tweet
Share
Pin
0 Shares
Tags: ΕΛΛΑΔΑ μέτρα ΝΕΑ νέα μέτρα

Continue Reading

Previous: Μετάλλαξη Omicron: Γιατί είναι σε συναγερμό οι ειδικοί παρά τη μείωση των κρουσμάτων
Next: Αυξήθηκαν οι επιθέσεις λύκων σε κυνηγετικούς σκύλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

6-7_f2-12platos-1024x519 Τέμπη: Ξαναγίνεται κακούργημα το πλιάτσικο στον σιδηρόδρομο – Πώς δρούσε η μαφία του χαλκού
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξαναγίνεται κακούργημα το πλιάτσικο στον σιδηρόδρομο – Πώς δρούσε η μαφία του χαλκού

3 ώρες ago
ksanthi Ξάνθη: Νέα επεισόδια στο σπίτι του 36χρονου δράστη – Πυροβολισμοί και φωτιές σε φόντο βεντέτας
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Νέα επεισόδια στο σπίτι του 36χρονου δράστη – Πυροβολισμοί και φωτιές σε φόντο βεντέτας

12 ώρες ago
eydap-1-1024x683 Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δέκα αλήθειες για το νερό – Τι απαντά για το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Δέκα αλήθειες για το νερό – Τι απαντά για το ενδεχόμενο της ιδιωτικοποίησης

13 ώρες ago
rages-trena-proastiakos-1024x683 (1) Προαστιακός: Ποια δρομολόγια ξεκινούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Προαστιακός: Ποια δρομολόγια ξεκινούν την Τετάρτη 22 Μαρτίου

16 ώρες ago
viasmos-koritsi-2-1024x676 Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη στους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης

17 ώρες ago
asep ΑΣΕΠ: Άρχισε η βαθμολόγηση των απαντητικών φύλλων του διαγωνισμού
  • ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Άρχισε η βαθμολόγηση των απαντητικών φύλλων του διαγωνισμού

18 ώρες ago

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Δυναμική η παρουσία του Επιμελητηρίου Κορινθίας στην Foodexpo 2023
  • «Τα μεγάλα έργα που θα ολοκληρωθούν στο Λεβίδι, θα ξεπεράσουν το 1.000.000 ευρώ
  • Τέμπη: Ξαναγίνεται κακούργημα το πλιάτσικο στον σιδηρόδρομο – Πώς δρούσε η μαφία του χαλκού
  • Βρεφικό κλάμα: «συναγερμός» για βουβωνοκήλη
  • Δώρο Πάσχα ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ): Ποιοι και πότε θα το πάρουν



ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ 64 Κόρινθος, 20100
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή08:00 – 23:00
Σάββατο, Κυριακή10:00 – 18:00
2741 111388



  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΡΙΝΘΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΝΕΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • LIFESTYLE
  • ΥΓΕΙΑ
Copyright © All rights reserved ΗΛΕΚΤΡΑ - Ραδιοτηλεοπτικός Σταθμός | Magnitude by AF themes.