Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ΠΕ Φλώρινας, ζητούν οι δήμαρχοι και ο αντιπεριφερειάρχης

Την κήρυξη των τριών Δήμων της Π.Ε. Φλώρινας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ζήτησαν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης και Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη. Το αίτημα που υποστήριξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Σωτήριος Βοσδου, διατυπώθηκε κατά τη έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Φλώρινας.

Το αίτημα θα μεταβιβάσει στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Στη σύσκεψη ομάδα αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού παρουσίασε το επιχειρησιακό σχέδιο που έχουν εκπονήσει οι ένοπλες δυνάμεις για αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων από φυσικές καταστροφές ενώ παρουσιάστηκαν και οι χώροι που δυνητικά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν πολίτες σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών από τη Θεσσαλονίκη αποτελούμενο από 15 Μηχανικούς ξεκίνησε ήδη αυτοψίες σε κτήρια της Φλώρινας, ενώ αντίστοιχο κλιμάκιο από την Κοζάνη έχει αναλάβει τον έλεγχο όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εντός και εκτός της πόλεως της Φλώρινας. Το τρίτο κλιμάκιο μηχανικών από τη Φλώρινα θα προβεί σε ελέγχους και αυτοψίες των σχολικών κτηρίων, των δημοσίων υπηρεσιών και του νοσοκομείου.

Στην περιοχή της Πρέσπας, σύμφωνα με αναφορές του Δημάρχου Παναγιώτη Πασχαλίδη, έχουν υποστεί ζημιές 5 πετρόκτιστες κατοικίες όπου έχουν πέσει οι καμινάδες τους, ενώ υπάρχουν μικρορωγμές στην τοιχοποιία σε ορισμένα δημόσια κτήρια του δήμου.

Το έργο των αυτοψιών που πραγματοποιούν τα κλιμάκια των μηχανικών θα δυσκολέψει αρκετά τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού. Αυτήν την ώρα στην ΠΕ Φλώρινας χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από τα 1.100 μέτρα, ενώ η Πολιτική Προστασία προειδοποίησε ότι τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα καλύψουν και πιο χαμηλά υψόμετρα, δηλαδή ακόμη και την πόλη της Φλώρινας.

hlektragr

Recent Posts

Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Τη Μεγάλη Τετάρτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher

Ξεκινά αύριο (29.4.2024) Μεγάλη Τετάρτη και ώρα 11:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων…

15 ώρες ago

Αττική Οδός: Τροχαίο ατύχημα στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο – Καθυστερήσεις έως την έξοδο για Λαμία

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Δημοκρατίας στο ρεύμα προς…

16 ώρες ago

Σε κρίσιμη κατάσταση νεαρός στην Κοζάνη που ήπιε φυτοφάρμακο

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, προκειμένου να μεταφερθεί φάρμακο-αντίδοτο στην…

16 ώρες ago

Δήμος Ξυλοκάστρου : Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο 11 Μαΐου 2024.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος μας φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 10χλμ το Σάββατο…

17 ώρες ago

Πασχαλινή Συναυλία Φιλαρμονικής Λουτρακίου την Κυριακή 28 Απριλίου

Η Φιλαρμονική Λουτρακίου, στο δρόμο προς την κορύφωση του Θείου Πάθους τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρουσιάζει…

17 ώρες ago

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου «Πάσχα 2024- Καλαμάτα»

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με πολλές συμμετοχές, πραγματοποιήθηκε το αναπτυξιακό τουρνουά ποδοσφαίρου…

18 ώρες ago