Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Φροντιστήρια: Σύσταση για τηλεκπαίδευση από την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος

Πολλά φροντιστήρια, κυρίως της Αττικής, λειτουργούν από σήμερα με τηλεκπαίδευση. Όπως λέει στο «protothema.gr» o πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ομοσπονδίας γίνεται σύσταση για επαναλειτουργία των φροντιστηρίων από σήμερα με τηλεκπαίδευση, λέγοντας ότι αν λείπουν μαθητές και καθηγητές λόγω κορωνοϊού δεν μπορεί να γίνει μάθημα.

Ο κ. Βαφειαδάκης λέει ότι «τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

Ο Σύλλογος Φροντιστών Αττικής συστήνει ισχυρά στα μέλη του να συνεχίσουν την παροχή των εκπαιδευτικών τους υπηρεσιών για την επόμενη εβδομάδα, με εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «με την πρόταση αυτή δηλώνουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στη δημόσια υγεία, την αφοσίωσή μας στην αδιάλειπτη προετοιμασία των μαθητών μας καθώς και στην υγεία των ίδιων, των συνεργατών μας και των οικογενειών τους».

Η νέα χρονιά, λέει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, μας βρίσκει μπροστά σε μια νέα φάση της πανδημίας, με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και κυριαρχία πια της μετάλλαξης «Omicron». Είναι λογικό αυτό να δημιουργεί ανησυχία στη νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα δεδομένου ότι από σήμερα ξεκινά η λειτουργία των Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «Η Ο.Ε.Φ.Ε. δίνει προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Αυτή ήταν η σταθερή θέση μας από την πρώτη φάση της πανδημίας και σε όλη την δίχρονη αυτή δοκιμασία. Τα Νόμιμα Φροντιστήρια στηρίξαμε το εκπαιδευτικό σύστημα στις πιο δύσκολες ώρες. Με αυτή τη φιλοσοφία θα λειτουργήσουμε αυτές τις μέρες, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και εφαρμόζοντας όλα τα ισχύοντα Πρωτόκολλα. Για όσο διάστημα και όπου κριθεί απαραίτητο, η νόμιμη φροντιστηριακή κοινότητα, έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει το αδιάκοπο της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με τη χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών».

hlektragr

Recent Posts

Πάτρα: 12 συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία

Τι αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. για την υπόθεση «Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του…

11 ώρες ago

Βόλος: Ανατίναξαν ATM και πήραν σημαντικό χρηματικό ποσό

Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν ATM της Εθνικής Τράπεζας, στις Αλυκές του Βόλου,…

12 ώρες ago

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του Υπουργείο Εσωτερικών

Διάρρηξη στα γραφεία της διεύθυνσης εκλογών του ΥΠΕΣ κατήγγειλε στην ΕΛΑΣ ο αρμόδιος διευθυντής. Σύμφωνα…

12 ώρες ago

Τα Δημοτικά σχολεία Ξυλοκέριζας & Αγ.Βασιλείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» απευθύνεται σε ολόκληρη την σχολική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εργαζόμενους στις…

14 ώρες ago

Τροπολογία στον Οικοδομικό Κανονισμό: Ο συντελεστής δόμησης θα ορίζει το επιπλέον ύψος στα κτίρια

Κατατέθηκε επίσημα στη Βουλή η τροπολογία του ΥΠΕΝ που αφορά στον εξορθολογισμό της χρήσης των…

14 ώρες ago

Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την…

14 ώρες ago