Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλονται και επισήμως οι σχολικές εκδρομές

Αναστέλλονται οι σχολικές εκδρομές, όπως αναφέρεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε νωρίτερα για τα νέα μέτρα. Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, αναστέλλεται η πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο εντός και εκτός της Επικράτειας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/12), ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Πέμπτη (30/12). Πρόκειται για το πακέτο μέτρων που είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου αλλά ισχύει τελικά από σήμερα στις 6 το πρωί.

Από σήμερα το πρωί στις 06:00 τέθηκαν σε ισχύ τα νέα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.
Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.
Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

hlektragr

Recent Posts

Πυροβολισμοί με νεκρό στο Μαρούσι: Πώς έγινε η συμπλοκή

Φονικός διαπληκτισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο επί της λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι, με…

46 λεπτά ago

Κόρινθος: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μοτοσικλέτα χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη, χθες (26.4.2024) το πρωί, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, 17χρονος ημεδαπός,…

57 λεπτά ago

Στη Σούδα το αεροπλανοφόρο Eisenhower

Στη Σούδα κατέπλευσε νωρίς το πρωί το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “USS Dwight D. Eisenhower”. Το…

1 ώρα ago

Κυριακή των Βαΐων: Ανοιχτά καταστήματα – Σε ισχύ το πασχαλινό ωράριο

Ανοικτά θα είναι τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή των Βαΐων, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για…

1 ώρα ago

Δήμος Σικυωνίων: Stymphalia Lake Run 2024

Ο Δήμος Σικυωνίων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και Αθλητικός Σύλλογος Σίσυφος, σε συνεργασία…

1 ώρα ago

Δενδρόφυτευση στους Αγίους Θεοδώρους από μαθητές – Μια πρωτοβουλία της Motor Oil

Η 𝐌𝐨𝐭𝐨𝐫 𝐎𝐢𝐥 και ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με τη συμμετοχή…

2 ώρες ago