Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Περιθώριο 50 ημερών για υποβολή αίτησης στο «Εξοικονομώ 2021»

Χρονικό περιθώριο 50 ημερών θα έχουν τα νοικοκυριά που θέλουν να διεκδικήσουν τα κίνητρα του «Εξοικονομώ 2021» για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους, προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο δημοφιλές πρόγραμμα.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν από τότε 50 ημέρες, οπότε και κλείνει η πύλη, χρόνο προετοιμασίας και συμμετοχής.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την κατάθεση των φακέλων ανοίγει στις 13 Δεκεμβρίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν από τότε 50 ημέρες, οπότε και κλείνει η πύλη, χρόνο προετοιμασίας και συμμετοχής.

Το προαναφερόμενο διάστημα ισχύει για τους ιδιοκτήτες κατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων θα μπορούν να υποβληθούν από τις 13 Δεκεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Στις 8 Φεβρουαρίου και για επίσης 50 ημέρες, έως τις 28 Μαρτίου, θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων πολυκατοικίας. Όσοι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων θέλουν να συμμετάσχουν ως σύνολο και για την ενεργειακή αναβάθμιση της πολυκατοικίας τους θα μπορούν τότε να καταθέσουν τους φακέλους τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα https://exoikonomo2021.gov.gr, όπου βρίσκεται αναρτημένος και ο οδηγός του «Εξοικονομώ 2021», που περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον 50.000 κατοικιών, 38% περισσότερων συγκριτικά με τον προηγούμενο κύκλο.

Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), για την ενεργειακή αναβάθμιση 600.000 κτιρίων έως το τέλος της δεκαετίας.

hlektragr

Recent Posts

Ισθμός Κορίνθου: Ξεκίνησαν και πάλι οι διελεύσεις των πλοίων

  Επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων απ’ τον Ισθμό της Κορίνθου. Όπως, γνωστοποιήθηκε και όπως είχε…

3 ώρες ago

Πάσχα: Ζημιές και τραυματισμοί από τις κροτίδες και τα βεγγαλικά της Ανάστασης

Στάχτες, καταστροφές και εκτεταμένες ζημιές άφησαν πίσω τους για άλλη μια χρονιά τα επικίνδυνα -σε…

4 ώρες ago

Σαν σήμερα 7 Μαΐου

1824: Η περίφημη 9η Συμφωνία του Μπετόβεν κάνει πρεμιέρα στη Βιέννη. 1946: Ιδρύεται από τους…

5 ώρες ago

Πειραιάς: Μηχανική βλάβη σε πλοίο με εκατοντάδες επιβάτες – Απαγορεύτηκε ο απόπλους από Πειραιά για Ηράκλειο

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την απόφαση των αρχών για απαγόρευση απόπλου του επιβατηγού…

5 ώρες ago

Εορτολόγιο Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024

Ποιοι Άγιοι Γιορτάζουν Σήμερα: Οι Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς οι Νεοφανείς…

5 ώρες ago

Κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στο Λουτράκι (video)

Η περιφορά του Επιτάφιου της Παναγίας της Γιάτρισσας στο Λουτράκι τη Μεγάλη Παρασκευή, έγινε με…

6 ώρες ago